• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
От колко време имаш лампата.. от къде е купувана.. с каква крушка е и скоро сменял ли си я?
DMN - майстор
ventzi48, някоя снимка можеш ли да качиш - да се види каква е тази лампа?
mironcho - специалист
Там където стои и създава проблем лампата има ли WiFi рутер, мобилен телефон или стационарен със сим карта, радио. Местил ли си нещо наоколо по времето, когато лампата почна да своеволничи. Да не си разбутал кюшето на домашния полтъргайст :lol:
ventzi48 - специалист
Това се случи преди месеци. Лампата не се включваше при допир. На този контакт има разклонител за лампа обикновена и въпросната/крушката е обикновена/. Включих я направо в контакта но нямаше ефект. Пробвах я на долния етаж но и там не светна. качих я пак в стаята където се ползваше но я включих на другия контакт. За учудване светна. Лампата е нощна с форма на круша и работи на три степени и изключване. На този контакт има включени телевизор, приемник на сателит и климатик и работи нормално. За мен е интересно защо е тази ситуация и да науча нещо ново за тоците. Забравих да кажа, че отворих лампата с цел да огледам връзките вътре, но всичко изглеждаше нормално/имах съмнения за нарушена връзка с корпуса/. Ако е дефект в електрониката лампата нямаше да работи на друго място. Реших, че ще бъде интересно да разбера причината за тази аномалия с помощта на знаещите.
  • 1
  • 2

Тема "Загадките на тока?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: