• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Старата AEG Bella SL ме изкара от някъде 93-та година до преди 2-3 години - около 22-23 години.
Веднъж ремонт на помпа и веднъж смяна на два маркуча. Ремък, лагери, амортисьори ... не са барани.
Сегашната пак AEG но със сушилня.
:partyman:
Chefo77 - майстор
пон яну 21, 2019 8:51 pmnikolov333 написа:
Сигурно сте, чели предишните мнения в темата, но пак ще кажа, че ние сме с Beko в трите апартамента.. у нас и майка ми и сестра ми и 5 години нямаме проблем.. Изключително тихи са, с инверторни ел.двигатели, по около 600 лв., но не помня как бяха с гаранцията.. На новите пише 10г.гаранция на ел.мотора и мисля че се доплащаше около 50лв.за 5 години гаранция, но не помня понеже беше отдавна.. Досега не съм чул лоша дума за марката, където и да чета.. :partyman:
Абсолютно подкрепям избора на Беко - и категорично пред някакви чекиджийски модели на "големите" марки, създадени единствено и само с цел да се продадат на клиенти, които нямат възможности, но имат огромното желание да имат вкъщи "табела". Демек да поясня - върховият модел на Беко с инверторен мотор с 10 години гаранция и 5 години обща гаранция и всичко, което може да се иска от една пералня, е с класи над "аналогичен" Бош, АЕГ и сие, произведени където им излиза най-евтино с части ширпотреба. Дори последните модели на турците са с разглобяеми казани, което не налага изхвърлянето на цялата пералня вместо смяна на лагери за 20-25 лева.
Ползвам Беко от 14 години, сушилня вече повече от 6 - и следващите пак ще са такива.
Всъщност лоши думи за пералните им ще чуеш само и единствено от такива, които имат "впечатления" от статийки в нета - надали от потребител.
zz_stefanov - майстор
Сори, но Бош за 600 лева си е равна на пералня на по нереномирана марка за 450 лева. Вече имах възможността да попадна една развалена от модел който за щастие пропуснах да купя . (пръснати лагери скоро след изтичане на гаранцията, ремонта не е смислен финансово, само по направи си сам)
Не говоря за продуктовите линии на марката, които у нас рядко се предлагат, а в Германия са над 1000 евро.
За у нас LG,Beko... въпреки че и с тях рискувам да набутам някого.
Mascar - специалист
Вкъщи сме с Bosch от 4 години и сме доволни. Действително на пазара можеш да намериш друга марка за по-ниска инвестиция, но поне аз бих платил повече за по-високо качество, когато имам основание да мисля, че ще получа такова. Всичко зависи какви са ти приоритетите.
nikolov333 - майстор
Съвременните "маркови" уреди и автомобили, са изчислени почти точно кога и какво да им се разваля, а на производителите с малък опит и пазар понеже не са маркови им се налага да влагат по-здрав "матрял" от колкото ноу-хау и за да се утвърдят на пазара са длъжни да правят здрави неща.. поне до като станат име.. :-D Та аз разсъждавам така... Нова марка с отлични отзиви от реалните потребители и на по-ниска цена от "марките", има много повече шансове да си надживее гаранциите, особенно ако в гаранционния срок не даде производствен или проектен дефект на модела.. :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за избор на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: