Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
muhala - майстор
Тока, който те е шибнал е провокиран от напрежението между оплетката/жилото и земя.
Трябва да мериш спрямо земя.
DMN - майстор
Т.е. трябва да хване с ръка едната сонда на мултицета, а другата сонда да я допре до жилото или оплетката, ще остане учуден от напрежението, което този път ще е в пъти повече от 2V. :) .
geromero - напреднал
вт яну 29, 2019 5:35 pmmoimoimoi написа:
другия край на коаксиалния кабел къде е в тв, сателетна чиния?
Дургият край на кабела идва оттвън, директно от компанията, която доставя интернет и телевизия.
iliya_i - майстор
Тези 2 волта на постоянно или променливо напрежение ги мери и на какъв обхват? Той тоя кабел все някъде трябва да е заземен. Мери това, дето DMN ти казва, на променливо напрежение, обхват 500 - 750 V.
krasi92 - майстор
И като покаже 50-60 волта ще стане една паника.
geromero - напреднал
вт яну 29, 2019 8:38 pmkrasi92 написа:
И като покаже 50-60 волта ще стане една паника.
Като имаш деца, ще разбереш за паниката от първо лице. Малък си още.
krasi92 - майстор
Защо мислиш че нямам деца и реши че съм малък.Безопасността винаги е била и ще бъде на първо място Какво замери с мулти мера.
hidrazin - майстор
вт яну 29, 2019 8:57 pmgeromero написа:
Като имаш деца, ще разбереш за паниката от първо лице. Малък си още.
Като имаш деца и си толкова притеснен, не оставяш някой тъпанар да прекарва силови и комуникационни кабели заедно.
Наемаш си читав човек и му плащаш а не оставяш работата на малоумници.
После - кой ми такова в гащите...
:partyman:
kozl - майстор
вт яну 29, 2019 5:49 pmgeromero написа:
вт яну 29, 2019 5:35 pmmoimoimoi написа:
другия край на коаксиалния кабел къде е в тв, сателетна чиния?
Дургият край на кабела идва оттвън, директно от компанията, която доставя интернет и телевизия.
Много си пестелив в обяснениятя пък и като ги усучеш :rolleyes:
Компанията с коаксиала при мен е А1, бивша М Тел, бивша Близу, а още по бившата де прекара кабела от сутерена до жилището вече не я помня.
Но като беше Близу и помня, че като включвах коаксила в разните му там приемници и ме друсаше тока особено като разединявам и превключвам кабели и потенциала е м-у ширмовка и нулата на зануления телевизор. Демек м-у нула и ширмовката на коакс.кабел. Земя нема предвидена в апартамента, че инсталацията е с два проводника в монофазните кабели и занулени контакти. И коаксиала от сутерена до приемника няма в близост кабели от силнотоковата инсталация.
Е не помня какво напрежение съм измервал, но замерих с оплакване Близу щото имаше и брум от телевизора. И техника на Близу добавил този изолатор и оттогова още стои на кабела преди приемниците (вече съм с два телевизора):

Изображение
bat_danio - специалист
1.Висящ / незанулен защитен проводник
на шуко пластините. Включва случай с телевизор с двупроводно захранване + дефект може да има до 230 в.
2. Зафазен контакт ефекта е 230 волта на металната част на ТВ и всичко свързано с него, при лоша маса на коаксиала преди дефекта всичко е под опасно напрежение и предпазител не пада евентуално дефектно токова защита.
3. Галваника/ Изолатора помага ако идва проблема отвън/ някой комшия ,ако проблема е в жилището ви всичко след галваника е под опасно напрежение. Сплитери делители приемници други тв.
4. 50 волта са ,,нормални,, при стара мрежа с прогнила/разпрашена ширмовка и нарушени или не изградени заземяване измерени спрямо нулата, но не трябва да се усеща напрежение от ползвателя т.е да тече ток през ползвателя. При изправна Ел инсталация и трипроводно захранване на телевизора реално коаксиалната разпределителна мрежа се заземяване/занулява при всеки тв . Изключае ако някои са с изолатори .т.е потенциал спрямо нула земя трябва да няма или да е нищожен. На практика винаги съществува.
5. Виждал съм лично стопен коаксиала горял с пламък защото е надлежно заземяване . Отпаднала нула и съответно зафазен контакт който иначе си се занулява правилно( доколкото може това да е правилно в 21 век). Та ако не е добре масата на кабелната беля ,ако е добра земя пак беля според ситуацията
Последна промяна от bat_danio на ср яну 30, 2019 5:47 pm, променено общо 1 път.

Тема "Коаксиален лабел с леко напрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: