Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tuscany - напреднал
Схемата си е моя - правена е според реалната ситуация. Принципно жичкаджията, който е правил схемата, ще идва. Ама не ми се чака и си търся истината :D
Нямам схемата от конзолата, през кутията до таблото.

Ако се доверим на цвета на проводниците, имам кафя, син и жълто-зелен - фаза, нула, маса. В момента, нормален ключ или сензора, са вързани към фаза и нула и светят. Третия проводник не светва на фазомер. Ако третия проводник би бил вързан като фазов към ламбите, не би трябвало да работят с фаза и нула. Или?
Аз си представям, че при 3 проводника, сензора се захранва през фаза и маса, а светва лампите през фаза и нула. Реално вътре има две вериги.
ky-kyy - майстор
Постоянно повтаряш маса, маса....а то, било станало ракиено време... :supz:
lov - майстор
До тука разбрахме че нищо не разбираш и с писане и обяснения нищо няма да разбереш.
Почакай си жичкаджията ти да дойде. А и много ме съмнява че тоя сензор ще го подкараш с тези лампи пък ако ще да са и от 500 лева бройката.
Tuscany - напреднал
Заземяване - какво правим сега?
До лампите стига само двужилен, няма земя там, на тавана.
ky-kyy - майстор
пет фев 15, 2019 3:27 pmTuscany написа:
Затаваняване тогава :lol:
kozl - майстор
пет фев 15, 2019 1:34 pmTuscany написа:
Схемата си е моя - правена е според реалната ситуация. Принципно жичкаджията, който е правил схемата, ще идва. Ама не ми се чака и си търся истината :D
Нямам схемата от конзолата, през кутията до таблото.
Ако се доверим на цвета на проводниците, имам 1- кафя, 2-син и 3-жълто-зелен - фаза, нула, маса. В момента, нормален ключ или сензора, са вързани към фаза и нула и светят. Третия проводник не светва на фазомер. Ако третия проводник би бил вързан като фазов към ламбите, не би трябвало да работят с фаза и нула. Или?
Аз си представям, че при 3 проводника, сензора се захранва през фаза и маса, а светва лампите през фаза и нула. Реално вътре има две вериги.
Леле :shock: Появи се жълто-зеления от предната ми случка :-D
Първо "Совите не са това, което са". Предполагам, че жълтозеления е третия и не свети на "фазомер", а втория дето е син, ся он свети ли на "фазомеро" или не :?
В некакъв момент към 1-кафяв и 2-син се свързва нормален ключ и светва :shock: Кво светва :?
Ако 1-кафяво е фаза, а 2-синьо е нула - шъ светне ненорамално, нормалния ключ :wallbash:
Ако 1-кафяво свети на "Фазомеро", а 2-синьо не свети на "фазомеро" и 2-синьо не е нула, както си писал, а е изход на фазата към плафоните, то тогава нема да светне ключа, а шъ светне некой плафон мое би, а мое би и двата плафона да светнат.
Ако с пробна ламБа ти светне м-у 1-кафяв и 3-жз, без да угасне там дека е светило преди да пробаш с пробната ламБа, и при условие, че плафоните са разкачени и жиците към тех свободни, начи немаш ДТЗ или па имаш ама не действа, ама и в двата случая шъ требе да стане за "нула" към PIR-а с трите жици.
Ако PIR-a е с две жици, виж пост 4 и 5 за крушка с НЖ.
пет фев 15, 2019 3:27 pmTuscany написа:
Сега правим майсторчакване :lachtot:
ESPACE - майстор
пет фев 15, 2019 1:34 pmTuscany написа:
Въобще ти е много развинтена фантазията. Жълто-зеления вероятно въобще не е свързан. Имаш фаза на кафявия и нула през лампите идва по синия. При тая конфигурация трудно ще подкараш 4 Лед лампи. Сложи в единия плафон една халогенна, няма да те събори ценово.
hidrazin - майстор
PIR ключ дето иска и нула в 99% не може да бъде подкарам на две жици.
Демек на мястото на обикновен ключ.
Другите за две жици, дето мое да се сложат на мястото на обикновен ключ...
Ми въобще НЕ ИМ ТРЯБВА поне една халогенна ако ще бачкат с LED.
Китайците ги продават комплект с необходимото "устройство".
За съжаление явно нашите търговци крадат въпросното "устройство". :-D
Спестяват няма и стинка от резистор...
:partyman:
valentino76bs - майстор
В спалнята сложих сензорен ключ на мястото на стария заради дистанционното и работи много добре с двете жици ама си му е такъв модела.Лампата е ЕСп. и хората си дават кондензаторче 0.33мф за да не мига.
DMN - майстор
valentino76bs написа:
хората си дават кондензаторче 0.33мф за да не мига.
Може би е с един куршум два заека - хем да не мига лампата, хем и през кондензатора се захранва ключът :? .

Тема "PIR сензор и LED крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: