• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GalinBelos - специалист
Не знам само , защо ще теглиш трето жило , чак до електромерното табло . Разделянето на работна и защитна нула можеш да си го направиш и в апартаментното табло .
nikolov333 - майстор
вт фев 26, 2019 2:53 pmhidrazin написа:
вт фев 26, 2019 3:24 amnikolov333 написа:
...за да не се оплетат помежду си или с другите кабели по тръбите, задължително обилно омазани с гел за миене на съдове... :idea:
Каква идея бе??? По-голяма глупост не бях чувал. Че и задължително...
Ако видя някой да маже силов кабел с гел, шампоан ... директно получава един изотзад.
Сега си сложи уредчето на съпротивление, бучни му сондите в гела и бързо ще разбереш защо... :axe:
:partyman:
Ще пробвам, но мога да ти снимам и захранващ 5*10мм2 СВТ с претрита външна изолация, охлузена при тегленето на ШВПС и да коментираме, как е по-добре..
valentino76bs - майстор
вт фев 26, 2019 4:15 pmGalinBelos написа:
Не знам само , защо ще теглиш трето жило , чак до електромерното табло . Разделянето на работна и защитна нула можеш да си го направиш и в апартаментното табло .
Сега така е модерно навсякъде нови времена са....дигаме лейбъла на безопасност колкото повече толкова по добре!
valentino76bs - майстор
вт фев 26, 2019 4:18 pmnikolov333 написа:
вт фев 26, 2019 2:53 pmhidrazin написа:
вт фев 26, 2019 3:24 amnikolov333 написа:
...за да не се оплетат помежду си или с другите кабели по тръбите, задължително обилно омазани с гел за миене на съдове... :idea:
Каква идея бе??? По-голяма глупост не бях чувал. Че и задължително...
Ако видя някой да маже силов кабел с гел, шампоан ... директно получава един изотзад.
Сега си сложи уредчето на съпротивление, бучни му сондите в гела и бързо ще разбереш защо... :axe:
:partyman:
Ще пробвам, но мога да ти снимам и захранващ 5*10мм2 СВТ с претрита външна изолация, охлузена при тегленето на ШВПС и да коментираме, как е по-добре..
Николов ти тея работи правил ли си ги или само си ги чувал....щото гледам бая акъли даваш!
nikolov333 - майстор
Как мислиш, съм стигнал до ползването на гела. :?: Даже ще ти покажа, по колко кабела съм набил в гофрета у нас.. имам предвид само в едното от тях.. Та с гофрета филма съм го играл.. :-D :lol: :lol:
Проблема е, когато вече има други кабели в същото гофре или тръба и се усучат с новите, които ще вкарваш, понеже изолациите им се трият при тегленето и се претриват или създават съпротивление, като ги дърпаш.. За това правилния начин за вкарване на няколко кабела в общо гофре или тръба е всички заедно, като най-добре е да се "подават" подредени, за да не се усукват.. :idea:

Прикачен файл

IMG_20190226_222252.jpg

Прикачен файл

IMG_20190226_222333.jpg

Прикачен файл

IMG_20190226_222434.jpg
tsv_vatev - напреднал
вт фев 26, 2019 9:36 pmvalentino76bs написа:
Сега така е модерно навсякъде нови времена са....дигаме лейбъла на безопасност колкото повече толкова по добре!
Смятам че ще се оправя с прекарването на кабелите, но може би ще бъдат 6мм2.Измерих с шублер външния диаметър на старо парче 6мм2 - 4.2мм.
Нямам под ръка ПВ-А2 10мм2 , но мисля да мина в някой склад/магазин да му измеря външния диаметър.Май ще бъде тесничко /вътрешния диаметър на тръбата е 12мм./ за три кабела от 10мм2.
В раздела за ДТЗ ме съветват да пусна трети кабел до ГРТ.Ще бъде 16А за кръга на бойлера или 40А за 2 кръга /бойлер и печка/.
В първия пост пропуснах да попитам след като прекарам новите кабели трябва ли да се сменят предпазителите?Какви трябва да бъдат при 6мм2/10мм2?

Прикачен файл

viber image 2019-02-20 , 20.00.47.jpg

Прикачен файл

viber image 2019-02-20 , 20.00.42.jpg
valentino76bs - майстор
вт фев 26, 2019 9:40 pmnikolov333 написа:
Как мислиш, съм стигнал до ползването на гела. :?: Даже ще ти покажа, по колко кабела съм набил в гофрета у нас.. имам предвид само в едното от тях.. Та с гофрета филма съм го играл.. :-D :lol: :lol:
Проблема е, когато вече има други кабели в същото гофре или тръба и се усучат с новите, които ще вкарваш, понеже изолациите им се трият при тегленето и се претриват или създават съпротивление, като ги дърпаш.. За това правилния начин за вкарване на няколко кабела в общо гофре или тръба е всички заедно, като най-добре е да се "подават" подредени, за да не се усукват.. :idea:
Eй туй протритото ако го намажеж с тия вазелини и ако някъде се оголят жилата тъй ще гръмне ,че кабела с гофрата барабар ще го вадиш!И ти си набутал 30 жила в гофра дето е за 3 да не си гинеколог бре ?
valentino76bs - майстор
ср фев 27, 2019 12:07 amtsv_vatev написа:
вт фев 26, 2019 9:36 pmvalentino76bs написа:
Смятам че ще се оправя с прекарването на кабелите, но може би ще бъдат 6мм2.Измерих с шублер външния диаметър на старо парче 6мм2 - 4.2мм.
Нямам под ръка ПВ-А2 10мм2 , но мисля да мина в някой склад/магазин да му измеря външния диаметър.Май ще бъде тесничко /вътрешния диаметър на тръбата е 12мм./ за три кабела от 10мм2.
В раздела за ДТЗ ме съветват да пусна трети кабел до ГРТ.Ще бъде 16А за кръга на бойлера или 40А за 2 кръга /бойлер и печка/.
В първия пост пропуснах да попитам след като прекарам новите кабели трябва ли да се сменят предпазителите?Какви трябва да бъдат при 6мм2/10мм2?
И как точно смяташ да го смениш?
nikolov333 - майстор
.. 6мм2 са идеални за 40А АП на 10мм2 АП50-63А, но главния при теб не можеш сам да го смениш, понеже се слага от ЕРП-то ти и зависи от това, до колко киловата ти е партидата.. :idea: А тая тънката тръба само до апартамента ли е такава.. Какво е вътрешното сечение на вертикалните..?
Последна промяна от nikolov333 на ср фев 27, 2019 3:32 am, променено общо 3 пъти.
nikolov333 - майстор
ср фев 27, 2019 12:14 amvalentino76bs написа:
вт фев 26, 2019 9:40 pmnikolov333 написа:
Eй туй протритото ако го намажеж с тия вазелини и ако някъде се оголят жилата тъй ще гръмне ,че кабела с гофрата барабар ще го вадиш!И ти си набутал 30 жила в гофра дето е за 3 да не си гинеколог бре ?
Не съм, ама при мене няма "назад".. :-D :lol: :lol:
А това "изгризаното" се протри докато дърпахме белия, понеже беше без вазелин.. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Подмяна на захранващи кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: