пон дек 30, 2019 12:45 pmplamen6703 написа:Да, но ... автомата включва веднага вентилатора? А аз искам тишина докато съм на "трона". Ако обаче стълб. автомат включи вента чак при изключане на лампата, то ще е перфектно и лесно. Сега отивам да потвърдя с автомата на стълбите тук ... по спомени лампите светват при натискане на бутона, а не чак при отпускането му.нед дек 29, 2019 9:33 pmТеДе написа: .. Помагайте. И защо толкова простичко нещо не е направено вече...При мен от години е направено от просто по-просто и като чета и друг го е направил, обикновен стълбищен автомат включва вентилатора, да няма реклама на магазин https://www.olx.bg/ad/rele-za-stalbisch ... 76MLF.html има и по-евтини и се монтира за 10 минути...![]()
Благодаря предварително.
Успех!![]()
пон дек 30, 2019 4:46 ampreslav написа: Стълбищен автомат и ключе закачено на синджира на тоалетното казанче.Това е радикално решение. И даже ще работи

Даже сега като пиша се замислих, че капацитетен ключ, такъв като за лампи дето се докосват и светват, те тук вързан към синджира на казанчето ще е перфектен!!! Доколкото ми е известно такива ключове са доста добре изолирани, че да не стават бели. И изхода на този ключ го пускам през реле на стълбищен автомат ... хмм.
Предложението ви заедно с един капацитетен ключ към синджира ми харесва. Сега ще търся и такъв ключ - "тъч сензор" или ще да е "ключ с докосване" ... или кой знае как ще се нарича. Дано има такива за инсталиране (на DIN релса или с дюбел на стена) и да не се налага да купувам лампа дето се включва с докосване и да я преработвам за случая... защото ще по-сложно.