Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Трябва да се развие една гайка , да се махне алуминиевата шина, която държи ребро и да се отстрани, да се извади изгорелия нагревател , защото му е прегорял единия край и монтира здрав.
Какво повече да пишем ?
Ако не можеш сама, то в Дряново има електротехници и други хора , които знаят какво да направят.
Имате и едни младежи ,които облагородяват града, ако ги намериш, има вероятност да ти помогнат, това не е толкова сложно .

Изображение
Hoвoceлckи - майстор
пон яну 06, 2020 10:51 pmvalentino76bs написа:
... Ти ли отвори този радиатор?
Пръстите на една от снимките като да не са много "нейни" :wink:
valentino76bs - майстор
пон яну 06, 2020 11:16 pmHoвoceлckи написа:
пон яну 06, 2020 10:51 pmvalentino76bs написа:
... Ти ли отвори този радиатор?
Пръстите на една от снимките като да не са много "нейни" :wink:
Има май една такава работа....
kozl - майстор
Аз не бих сменил духалка за сух радиатор. Този радиатор според мен е значително по-пожаробезопасен.
Липсва връзката на корпуса с ЖЗ, защитен кабел. Вероятно след като е прегорял нагревателя е имало интервенция и промяна на връзките, че нещо ми убягва логиката на проводниците в този вид.
Та към авторката - приеми съвета на shotik.
gogo7777 - майстор
Да бе да......айде стига стрес :-D.....измисли постановка, при която корпуса ще се офази или печката ще предизвика пожар.
Hoвoceлckи - майстор
Всяко ограничаване на потока въздух, с който се обдухва нагревателя - от боклук (мъх), хартия, плат ... Колко надеждна да е термозащита ... винаги може да залепне. А и колко ли е надеждна ...
shotik - майстор
вт яну 07, 2020 8:19 pmgogo7777 написа:
Да бе да......айде стига стрес :-D.....измисли постановка, при която корпуса ще се офази или печката ще предизвика пожар.
От духалка стана пожар в стаята на синът ми, без да е имало нещо сериозно по външния вид, но когато са усетили, че има дим / били са в кухнята с майка ми / , се е оказало,че предната част се е стопила и запалила от реотана. Последствия- запален килим и много плътни сажди по стени и покъщнина.
Hoвoceлckи - майстор
"Малкият дявол" все пак ... Били сте си в къщи. Някои имат неблагоразумието да ги оставят след излизане. А колко му е просто да се забрави ...
kozl - майстор
вт яну 07, 2020 8:19 pmgogo7777 написа:
A от неволно напръскване с вода каква и е защитата спрямо Смядовото :?
Всъщност в момента ползвам духалка за 12.50 лв, но не смея да я оставя без надзор. Щото като гледам колко сериозно е скалъпена :shock: А и таков шум произвежда, че трудно е да заспиш до нея :-D
За да се офази корпуса, трябва да е метален, а тия духащи печки с метални корпуси и те не са от евтините. Пък аз имах такава с метален корпус, но целия нагревател беше облицован със плочи от слюда. А при сегашните пластмасарки опасноста е ако се скъса нагревтеля и се покаже през решетката, щото като погледнеш как е навит това е допустима възможност.
Пожароопасност - Термостата е блокирал, спира венилатора и не сработва топлинната защита, ако изобщо има такава :wink:
То има и духалки със защита от преобръщане, но не са от най-евтините.
Освен това около духалката не трябва да има леки, леснозапалими материали, като влакна например или трици.
Аз специално имам няколко духалки, като две от тях изхвърлих, поради износени ел.двигатели на вентилаторите. А смядовото още го ползвам. И доколко помня имаше модели с два бутона за 3 степени (1,2 и 3 кW) и за това мисля, че нагревателя е с два реотана, в случая са били паралелно свързани, преди някой да е направил тва де е на снимките.
shotik - майстор
Трудно вода ще стигне до реотана, той е като в тунел, съставен от отделните ребра, които се стягат с шпилка, а от вън има алуминиеви профили, закриващи фугите и закрепващи отделните ребра едно към друго, даже са и леко пресовани, за да не падат лесно, отдолу на краищата им има по няколко следи от това пресоване.

Тема "Моля помогнете при свързване на радиатор "Смядово"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: