Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andon1980 - специалист
Последното , 6оето измислих е да си взема юпс, така и така ще го ползвам и на друго място. Трябва да е с външен акумулатор и мощност 300- 500 вата. Моля препоръчате , нещо изпробвано? :toimonster:
iliya_i - майстор
Няколко души вече обясниха: UPS не ти трябва. Захранвай всичко директно от акумулатора.
Ще спестиш загубите от UPS-а.
А като искаш UPS за другото място, си го ползвай там, като само местиш акумулатора. Но там ще ти трябва за зимата а не сега.
tzetz009 - специалист
:? То явно "скрития замисъл" е да се ползват и електроинструменти на мрежово напрежение чрез UPS-а ! Ама при наличие на акумулаторни такива по магазините цялата тая гимнастика си е едно скъпо удоволствие .
И аз като по-млад и по-луд съм мъкнал по два акумулатора 74Ah по пътечките до мястото за бивакуване . "Гроздове" от лед-луни , 2 вентилатора на 12V с монтирани спирали срещу комари , 7 инча телевизорче Хюндай и други глезотии . Сега ме накарай да мъкна всичко това - ня'а как да стане !

:partyman: :partyman: :partyman:
andon1980 - специалист
Сега видях ,че има и инвертори, които преобразуват от 12 на 220. Някой има ли мнение за тях
nikolovvd - майстор
съб май 23, 2020 9:13 pmhidrazin написа:

За крушки не ти трябва UPS - вземи си такива на 12 волта.
Тези 4 крушки ако са по 10 вата, то акумулатор 100Ah ще издържи да ги захранва около 24 часа.
За рутера също не ти трябва UPS - голяма част от рутерите са на 9 или 12 волта - дмек също може да го захраниш директно.
И за телевизор не ти трябва UPS. Един 500 W инвертор 12V на 230V и си готов. :-D
hidrazin - майстор
ср юни 03, 2020 1:33 pmnikolovvd написа:
И за телевизор не ти трябва UPS. Един 500 W инвертор 12V на 230V и си готов.
Пак глупости - да не са се свършили телевизорите на 12 волта???
И какви 500 вата те гонят? Котлон ли ще захранваш?
:partyman:
iliya_i - майстор
ср юни 03, 2020 7:51 pmhidrazin написа:
Хидра, тя едно време и баба ми си караше колата с акумулатор, че и телевизор Юност гледаше. Сега ако не си с UPS или инвертор, си много изостанал, селянин и загубеняк.

Най-важното в цялата идея е да си модерен и после да се Фалиш с това пред всички.
nikolovvd - майстор
ср юни 03, 2020 7:51 pmhidrazin написа:
Може да му се прииска и студена бира! :-D
nikolov333 - майстор
Има и хладилници на 12V и газ.. :-D :drinkers:

Тема "Юпс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: