Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mironcho - специалист
нед авг 16, 2020 7:12 amHoвoceлckи написа:
нед авг 16, 2020 12:49 ammironcho написа:
Ако трите са по 3kW (общо 9), могат да се навържат последователно и общата мощност ще е около 3kW. В този случай връзките ще са: фаза-1, 1-2, 2-3, 3-нула
Малко си го поизлъгал :wink:
enviro, снимай ни табелката отстрани на самия бойлер. Не е 3KW при различните напрежения и схеми на свързване.
И с какво съм поизлъгал в това изречение би ли ме подсетил?
enviro - специалист
Благодаря на отзовалите се.
Ето това е табелката на бойлера.
А отностно капачката където излиза от реотана за кабел, при нея няма проблеми може да се сложи и на долу. Аз просто я свалих за да видя схемата и за да снимам, и както бяха я оставили така също си я бях навил.
Соларна система за сега няма да слагам, мобе би живот и здраве на пролет.

Прикачен файл

IMG_20200814_181906_copy_1280x960.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Не става въпрос за капачката, а за самия нагревател е важно как е завъртян. Като правиш солар напролет, задължително трябва да преместиш нагреватела горе.
kozl - майстор
нед авг 16, 2020 9:21 ammironcho написа:
нед авг 16, 2020 7:12 amHoвoceлckи написа:
нед авг 16, 2020 12:49 ammironcho написа:
Ако трите са по 3kW (общо 9), могат да се навържат последователно и общата мощност ще е около 3kW. В този случай връзките ще са: фаза-1, 1-2, 2-3, 3-нула
Малко си го поизлъгал :wink:
enviro, снимай ни табелката отстрани на самия бойлер. Не е 3KW при различните напрежения и схеми на свързване.
И с какво съм поизлъгал в това изречение би ли ме подсетил?
Ако са по 3 kW, еднакви нагреватели със съпротивление R, свързани последователно, мощността ще e U×U/(R+R+R) или 1/3×U×U/R, което означава 3 пъти по- малка от мощността на 1 нагревател :wink:
enviro - специалист
Преди малко дойде един човек, доста любезен, и се разбрахме утре сутринта да го направи, ще сложи още едно ел табло с предпазители на стената, с главен бушон 25А, защото 4квадрата кабел толкова подържал, ще пусне кабел за бойлера пред предпазител, и отделно за осветлението ще сложи още един предпазител за да е свързан към него. Също така ще сложи и дефекто токова защита. :)
Hoвoceлckи - майстор
Контактор?
И уточнете с техника каква е мощността на нагревателите при 230V.
1300лв за този бойлер ми се виждат множко :?
shadow__01 - майстор
Много са наистина 1300лв. Обрулили са го като слива с голямата пръчка. И то за 150 лиртов, не за 500 или 1000.
Редно е техника за измери съпротивлението и да изчисли колко мощността на всеки нагревател (освен ако не го пише отстрани на нагревателя).
enviro - специалист
Незнам, човека още щом го погледна и каза 3киловата е 🤷
Отностно това 1300лв, бойлера беше към 750лв нищо друго не ми беше казано, и като го докараха, праиха квот праиха и почнаха да смятат и ми казаха 1280лв, и викам нали 750лв е бойлера и се започна, да бойлера е толкова, ама някви месенгови кранове, те биле скъпи, 140лв за доставка и монтаж, монтажа беше само свързване към ВиК носиха 2 тръби с изолация, и някакви колена, трасето е около 2метра до съществуващите вече тръби. И го напълниха с вода, отгоре също има краннот него вадиха въздуха докато се пълнеше с вода, накрая като излезе водата го затвориха, и капълъ да ги няма. :-D :? И така пих една студена вода за първи път в живота така ме наиграха :-D

Прикачен файл

PhotoPictureResizer_200816_143855228_copy_1600x1200.jpg

Прикачен файл

PhotoPictureResizer_200816_143944327_copy_1200x1600.jpg

Прикачен файл

IMG_20200814_190441_copy_1280x960.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
:|
нед авг 16, 2020 2:41 pmenviro написа:
И така пих една студена вода
Естествено, че студена ще пиеш, ти топла нямаш :-D
Викай ги понр да ти сложат разширителен съд, щом са обезвъздушавали бойлера. Едни 200 лв горница са ти взели, поне да ти сложат РС за 50лв (хидрофорен), или да ти го дадат, ти ще си го монтираш с една мека връзка. Кажи им, че си питал в завода и са ти казали, че е задължителен, което си е вярно

Тема "Свързване на бойлер въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: