вт сеп 01, 2020 10:22 pmbrum написа: Бе не е баш така. Sonoff-а ходи до AWS. Home assistant-а също ходи там. Т.е. комуникацията между Sonoff-а и Home Assistant-а ти излиза извън домът ти и минава през софтуера на бай китаец.Да не измествам темата, но пак - не съм ел.техник ,но за сметка на това съм ИТ експерт. HA си ми работи само и единственно у дома, на моя си домашна машинка/сървър и нищо не ходи до никъде. Ползвам си тригери/скриптове/сцени , които са само и единственно при мен.
Относно стените - много вероятно е да имаш скрита разклонителна кутия. Ама не можеш да стигнеш до нея защото е вътре в стената. Не знам какво се прави в такава ситуация - нека имащите опит да кажат.
вт сеп 01, 2020 10:25 pmbrum написа: Тука стана като чат. Пиша през 2 минути. Ама през 2 минути ми идват нови идеи.Не са. Една лампа е и една фаза. Стаята е малка и не са предвидени за 2 ключа. Горе има "нула" и фаза, която е ясно, че е прекъсната долу през ключа.
Та я виж горе на лампите дали не ходят 2 фази. Най-вероятно е предвидено да са двойни ключове, но е сложен единичен и едната фаза към лампата е свободна. Използвай свободната и я свържи към земята горе при лампата. Но трябва внимателно да провериш всички лампи които светват от този ключ, че да не стане фал.