Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
topche - напреднал
вт сеп 01, 2020 10:22 pmbrum написа:
Бе не е баш така. Sonoff-а ходи до AWS. Home assistant-а също ходи там. Т.е. комуникацията между Sonoff-а и Home Assistant-а ти излиза извън домът ти и минава през софтуера на бай китаец.

Относно стените - много вероятно е да имаш скрита разклонителна кутия. Ама не можеш да стигнеш до нея защото е вътре в стената. Не знам какво се прави в такава ситуация - нека имащите опит да кажат.
Да не измествам темата, но пак - не съм ел.техник ,но за сметка на това съм ИТ експерт. HA си ми работи само и единственно у дома, на моя си домашна машинка/сървър и нищо не ходи до никъде. Ползвам си тригери/скриптове/сцени , които са само и единственно при мен.
topche - напреднал
вт сеп 01, 2020 10:25 pmbrum написа:
Тука стана като чат. Пиша през 2 минути. Ама през 2 минути ми идват нови идеи.

Та я виж горе на лампите дали не ходят 2 фази. Най-вероятно е предвидено да са двойни ключове, но е сложен единичен и едната фаза към лампата е свободна. Използвай свободната и я свържи към земята горе при лампата. Но трябва внимателно да провериш всички лампи които светват от този ключ, че да не стане фал.
Не са. Една лампа е и една фаза. Стаята е малка и не са предвидени за 2 ключа. Горе има "нула" и фаза, която е ясно, че е прекъсната долу през ключа.
kozl - майстор
вт сеп 01, 2020 10:29 pmtopche написа:
Не са. Една лампа е и една фаза. Стаята е малка и не са предвидени за 2 ключа. Горе има "нула" и фаза, която е ясно, че е прекъсната долу през ключа.
Ся ако горе има само два проводника, защо в ключа има "земя" :shock:
Нема логика ключа да е защитен, а консуматора не.
И как премери напрежението на проводниците в конзолната кутия?
Ако в конз.кутия влиза кабел с 3 проводника има вероятност третия да не е свързан никъде по простата причина, че не е имало кабел с 2 проводника когато е правена ел.инсталацията. Обаче по последната логика горе на тавана трябва да има 3 проводника.
Гипсокартона на к-ция ли е или лепен?

"Земята" по всички кръгове в жилището требе да я има в ап.табло, както и в РК, които често биват закрити или от шпакловка или от картони и облицовки.
brum - майстор
Ако при лампата излизат 2 проводника ти остава вариант да къртиш. Намираш детектор на кабели и виждаш къде има разклонение на кабелите. Там е разпределителната кутия. Почти винаги е вертикално над ключа.

Ако не ти се кърти ти остава вариант само да намериш ключ който не иска маса.
topche - напреднал
Благодаря за отзивите и съветите.
Няма да къртя определено.
Също така няма да ползвам земята вместо "нула" , защото ме е страх.
Ще потърся близък контакт от който да взема "нула" и понеже ключа е точно до един гардероб, мисля, че може да мина зад гардероба с нулата до един от контите и така да си реша проблема.
iliya_i - майстор
чет сеп 03, 2020 9:31 pmtopche написа:
Също така няма да ползвам земята вместо "нула" , защото ме е страх.
Ако все още не си разбрал, ти земя нямаш. Имаш трети проводник, който обаче не е свързан. Трябва да намериш кутията и да пуснеш нула по този проводник. Ключовете за осветление не се заземяват.
Последна промяна от iliya_i на пет сеп 04, 2020 8:30 am, променено общо 1 път.
brum - майстор
Е тъй де, ама разклонителните кутии са скрити. А той не иска да кърти :) .
kozl - майстор
Ще потърся близък контакт от който да взема "нула" и понеже ключа е точно до един гардероб, мисля, че може да мина зад гардероба с нулата до един от контите и така да си реша проблема.
Аз не разбрах имаш ли ДТЗ-та в апартаментното табло или не :?
Щото ако да, решението ти вероятно нема ти реши проблема, а ще се появи нов.
brum - майстор
Зависи как са кръговете. При нас има 2 ДТЗ - една на силовите кръгове (бойлер, кухня) и друга за всичко останало. Включително лампи и контакти.

Но да, добре е да се съобрази това.
topche - напреднал
пет сеп 04, 2020 9:17 amkozl написа:
Аз не разбрах имаш ли ДТЗ-та в апартаментното табло или не :?
Щото ако да, решението ти вероятно нема ти реши проблема, а ще се появи нов.
Абсолютно така се случи :)
Взех нула от контакта и познай .... падна главният бушон.
Предавам се. Ще си купия новата версия T4EUC1 , който идва с модул и в ключа влиза само фаза.

https://www.aliexpress.com/item/4000096 ... web201603_

Тема "Sonoff T0EU1C нула" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: