Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Аиде бе те часните земат тока направо от китай ли. Я виж у цените на нвкое енергодружество далк предлагат услугата. Много па знаеш. Отиди и му го смени ама дръпаи разединитела под товар. То секи взе да пипа навсекъде.
Andri01 - майстор
Не съм му застраховател,а сертифициран електро специалист. Нали енергото трябва да спрат високото напрежение,за да се смени предпазителя...без да се убие този "умник"?! А ти вземи прочети какво значи"култура на общуването"-няма да ти е излишно. И да спреш да пишеш мръсотии и глупости във форума.
fbr - майстор
вт сеп 29, 2020 12:56 pmAndri01 написа:
Нали енергото трябва да спрат високото напрежение,за да се смени предпазителя..
Спри да пишеш глупости. Мислиш ли, че за всяка смяна на предпазител, енергото спира тока.
kuger - майстор
вт сеп 29, 2020 12:12 pmfbr написа:
...........
А пък енергодружестата нямат ангажимент към частните трансформаторни постове.
Да си видял частна 20 kV мрежа?
Да не замирише на fbr- ско печено :evil:
Извинявай, но нямаш работа във високоволтовата част на трафопоста! Не ми е ясно и как си проникнал там. Това е работа на специализиран персонал, при спазване на процедури, непознати за обикновения потребител.
fbr - майстор
вт сеп 29, 2020 1:15 pmkuger написа:

Това, че ти не си видял, не значи, че няма. Има ги като отклонение от електропровод на ЕРП, а също така и като извод от подстанция. ЕРП то нямат никакво отношение към тях. Предприятията сами, или чрез наета фирма ги подържат. Например, старите ТКЗС-та оставиха в наследство на фермерите, които накупиха сградния фонд, един куп трафопостове, които орташки се стопанисват в момента от тях. Куриозното е, че искат да ги продадат на ЕРП-то, ама то не ще.
kuger - майстор
вт сеп 29, 2020 1:21 pmfbr написа:
вт сеп 29, 2020 1:15 pmkuger написа:

Това, че ти не си видял, не значи, че няма. Има ги като отклонение от електропровод на ЕРП, а също така и като извод от подстанция. ЕРП то нямат никакво отношение към тях. Предприятията сами, или чрез наета фирма ги подържат. Например, старите ТКЗС-та оставиха в наследство на фермерите, които накупиха сградния фонд, един куп трафопостове, които орташки се стопанисват в момента от тях.
Момко, говоря за частта ВН , ако не ти е ясно това е Високо Напрежение! Там ти работа нямаш!
fbr - майстор
Точно за това ти говоря и аз. Я кажи кой набор си, та да се разбере кой е "момко". Аз съм 65-ти.
Andri01 - майстор
Май доста хляб има да ядеш още, до като научиш "А-Б" на електро инсталациите и работата с тях. А и малко на уважение,разбира се...! Но като гледам годините ти,май си позакъснял. :lol: :partyman:
fbr - майстор
вт сеп 29, 2020 1:57 pmAndri01 написа:
Май доста хляб има да ядеш още, до като научиш "А-Б" на електро инсталациите и работата с тях. А и малко на уважение,разбира се...! Но като гледам годините ти,май си позакъснял. :lol: :partyman:
Тоя който е трябвало да ме оцени, доколко съм изучил "електро инсталациите" го е направил. Застанали сте един-двама в тоя форум, и давате оценки за неща, които със сигурност не са Ви ясни.
shotik - майстор
В железниците се ползва 25 кВ напрежение, не е чак толкова повече от 20 кВ, за всички които си мислят ,че това напрежение е шега, помислете и се сетете колко младежи загинаха заради селфи ,качвайки се на локомотиви и вагони.
Дори без да са се допирали до проводника, се получава дъга и ги гори и отхвърля от мястото ,където са !

Не се скъпете да си платите, екипите във всички случаи ще спрат напрежението в самия трафопост ,ако има разединители или в друг , от който се подава напрежение !

Тема "Въпрос ПРЕДПАЗИТЕЛ ВИСОКОВОЛТОВ ВвП 20kV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: