• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
вт мар 09, 2021 9:38 pmiliya_i написа:
вт мар 09, 2021 9:07 pmMamaMy написа:
.... а на другия изход хващаш едновременно и двете нули (входяща и изходяща). Така хем ще ползваш клемата за остров, хем ще имаш нула за да светне лампата на ключа.
И на входа на ключа да свърже нулите, пак ще светне лампата. Важно е да са заедно, а не от двете страни на ключа.
На изхода на ключа не се свързват нулите! А най сигурно е нулите да се свържат със една лустер клема 6мм2, без да се вади пластинката от клемата, и от нея да се пусне проводник до входа на ключа за да свети индикацията, защото тези ключове са каба и при нагаряне или пък ако резбата изпусне при натягане става опасно!
Здравейте. Понеже обмислям да сменя точно това табло с легранд, достатъчно безопасно ли е да изпълня моята дорисувана схема?
Прикачен файл:
Bojl_edit.jpg
Bojl_edit.jpg (21.86 KиБ) Видяна 1907 пъти
MamaMy - майстор
чет мар 18, 2021 4:28 pmFM STEREO написа:
вт мар 09, 2021 9:38 pmiliya_i написа:
вт мар 09, 2021 9:07 pmMamaMy написа:
.... а на другия изход хващаш едновременно и двете нули (входяща и изходяща). Така хем ще ползваш клемата за остров, хем ще имаш нула за да светне лампата на ключа.
И на входа на ключа да свърже нулите, пак ще светне лампата. Важно е да са заедно, а не от двете страни на ключа.
На изхода на ключа не се свързват нулите! А най сигурно е нулите да се свържат със една лустер клема 6мм2, без да се вади пластинката от клемата, и от нея да се пусне проводник до входа на ключа за да свети индикацията, защото тези ключове са каба и при нагаряне или пък ако резбата изпусне при натягане става опасно!
Ти колега виждал ли си ги тези ключове на Легрант? Ако си мислиш, че лустер клемата е по-добра от тях, жестоко се лъжеш. Те и като резба и като винтове и като материал са много по-стабилни.
zz_stefanov - майстор
Тези на легранд са си много добри, обаче инвеститорите не ги долюбват заради цената и като нацвъкат цял обект с https://fenix-light.bg/kliuch-za-boiler ... -bial.html , вече атрата от първия пост ти изглежда прелестна.
Атрата също е здрав ключ, имам две на село за бойлер и печка за баня и нямам проблеми за сега. Но аз винаги купувам 2 kW'тови бойлери.
kozl - майстор
А кво ще стане ако преработя светлинката в бойлерното табло и свържа фазата през двата контактора в паралел. Всички нули в отделна клема + единия проводник за светлинката, като другия си остане там къде е бил :?
Аз па съм с 2 бойлерни табла. Едното в коридора бях го демонтирал, но сега ми потрябва контакт там и го върнах. А другото е в помещение с бойлера и пералня и то с контакт за пералнята.
Това отвън е с 2 ключа и не знам дали е Атра.
Не ми се кърти иначе отдавна да съм ги сменил с леграндски + контакт.
На тъщатъ за към 20 г. бойлерното таблото, това с двата ключа се повреди. Ами ключа беше прегорял и се разпадна в ръцете ми.
А на таблото на първата снимка ми се строши палеца, но пък никви нагари по контакторите.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на бойлерно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: