Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
benx - специалист
Изгоря момчето,дано не е светнал :shock:
Celeborn - специалист
Е, не ме отписвайте толкова бързо де Изображение :lцl:

* п.п. готини аватари имате :lol: нещо сте се наговорили :-D

Прикачен файл

svet.jpg
svet.jpg (126.18 KиБ) Видяна 5206 пъти
mladkal - майстор
Бравос! Светнало е, мяза да е кат истинску - работещо!
И в края на краищата как го подвърза С->А и Д->Б!?
Ся остава да си извадиш един стол , да си отвориш една бира та да му се порадваш!
Хайде на и със здраве за добре свършената работа!:drinkers::drinkers:
Не се отказвай да майсториш - търси нови полета за изява, обогатявай познанията си!

ПП.А за аватарите не сме се наговаряли. Общо взето сме все зевзеци разни! :lol:
Iwell - напреднал
:drinkers: :drinkers: :drinkers: Наздраве и от мен супер изглежда :-D
patz - напреднал
... "глимката" не свети?
Вързах ключа, както бе описано и си действа, т.е. всичко би трябвало да е наред. Само че, след като отмине времето на таймера за осветлението, "глимката" не светва??? Не е изгоряла, пише си, че е за ~220V!?!??!?!!??!! :shock:
patz - напреднал
Къде ми е културата. Забравих да поздравя. та, ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ И МНОГО УСПЕХИ!
...
Още малко пояснения по гореизложения ми проблем - на по-горните етажи ключовете работят, но и там не им светят "глимките".
...
Това е. Ако някой може да подскаже решение - целят вход ще сме му доволни.
Trifun - специалист
Добре дошъл тук, patz !
Надявам се да прекарваш приятни мигове тук и да намираш поводи за писане - да обогатяваме взаимно знанията си :)

Сега - на въпроса :
На бутоните за стълбищно осветление има подадена "чиста нула" - т.е. "нула", която не минава през никакви контакти, предпазители и т.н. За да светне глим-лампата, отнякъде трябва да й дойде фаза - дори и да не е "чиста" - т.е. може да преминава през намотка на контактор, на реле за време и др. Явно тая фаза я няма при вас ...
Друга възможна причина е недоброто контактуване на глим-лампата, но пък при няколко бутона да е това ... малко съмнително изглежда.
patz - напреднал
Благодаря, Trifun, ще прекарам съботния следобед в опити и размисли, та после ще кажа какво се е получило. Лошото е, че домоуправителя на входа с ключовете за ел. таблото на осветлението е извън града за уикенда, та е малко опасно. :-k
Celeborn - специалист
mladkal - ами оказа се, че няма абсолютно никакво значение как е свързано - работи по всеки начин. Инсталацията за освтелението е с два кабела, като НЯМА фаза. Или поне фазомерът не светва никъде :lol:
patz - напреднал
Celeborn написа:
mladkal - ами оказа се, че няма абсолютно никакво значение как е свързано - работи по всеки начин. Инсталацията за освтелението е с два кабела, като НЯМА фаза. Или поне фазомерът не светва никъде :lol:
пич, ами и при мен е така - никъде няма фаза, просто нулата обикаля от първия етаж до 15-ия и се спуска обратно пак през ключовете. Въпросът ми тук е защо при мен "глимката" не щя да светне?
P.S. Утре ще пробвам пак... ](*,)

Тема "Как да свържа стълбищните ключове (с индикатори) ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: