• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
съб авг 21, 2021 7:37 pmП. Петков написа:
Тоест, двата автотрансформатори, входовете на които са "вързани" към линейните 400 V, на изходите си трябва да имат по 164,5 V.
А те са по 110 волта...

Какъв инвертор с трифазен вход би ми препоръчал? Колко ампера?
П. Петков - специалист
нед авг 22, 2021 7:12 amшоп написа:
съб авг 21, 2021 7:37 pmП. Петков написа:
Тоест, двата автотрансформатори, входовете на които са "вързани" към линейните 400 V, на изходите си трябва да имат по 164,5 V.
А те са по 110 волта...

Какъв инвертор с трифазен вход би ми препоръчал? Колко ампера?
Каква е мощността на компресора?
Ако не е голяма, за 114V не е оправдано да се слага трифазен честотен регулатор. За съжаление с честотни регулатор съм се занимавал само два пъти. На един му ремонтирах изходните драйвери, а един от Александрис ползвах за въртележка за автоматично аргоно–дъгово заваряване. Беше много отдавна и помня, че програмирането му биде дълго, сложно и отегчително.
Има младежи, които имат много по–голям опит, но си мълчат.
шоп - майстор
230 волта, 15 ампера

3.3 киловата е максимума когато е бил монтирам в климатик
валкиса - специалист
Шопе имам някакъв компресор, ако искаш ти го давам за експеримента.Не е инвенторен.
шоп - майстор
Благодаря за предложението.
Имам 3-4 от хладилници, илал и 2да от 12 ки климатици, но ми е мерак да подкарам този, че е от 24000БТУ и маслото е минерална за R22
Ahmakov - специалист
...

Прикачен файл

Screenshot_20210824-064841_Drive.jpg
resistbody - майстор
Прескочих 70% от менеията още щом разбрах що искаш да го ползваш...
Кауза пердута..
Запоявай по един извод на комресор от хладилник и не се занимавай с глупости... даже не ти трява кондензатор, бутилката във вода или ако можеш ледена вода... мен не ме бърка щото си имам 2 генератора за лед..
тоя кюп къде ще го мъкнеш и кво ще точиш толко... хора деот с това си вадят хляба точат с 8-10 кубика буталки от хладилник.. комшията изкара 15 години с една латвийка..
  • 1
  • 2

Тема "Захранване на инверторен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: