• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nеwage - специалист
вт авг 24, 2021 9:06 amНики274 написа:
Има би метални гилзи за алуминиев и меден проводник, но пак си трябва кербовка. Другия вариант направи си сам е би метални кабелни обувки според вида проводник свързани с болт.
Намерих едни биметални шайби - от едната страна мед, от другата - алуминий;. Освен да стегна двата проводника на един болт. върху шайбата? Мед с мед, алуминий с алуминий.
nеwage - специалист
вт авг 24, 2021 10:16 amHoвoceлckи написа:
Още по-"направи сам" е "уши" на двата кабела, болт, шайби и гайка. Ако има една биметална за между тях - най-добре. Впрочем някога така си минаваше за професионално.
точно такива биметални шайби купих вчера. Въпроса е, наистина ли е толкова сериозно да увиеш мед и алуминий заедно?
Hoвoceлckи - майстор
Ето тук цъкни инфо (с не най-добър превод от руски).
Виждал съм крайния резултат - последствия от греене на връзката.
Не си намирам снимката за резултат от допиране на мед с поцинкована ламарина. Резултатът е наситено зелен окис (или сол) като мицел.
nikolov333 - майстор
Има и вариант с гилзи с болтове..без кербоване ама са си пари..kabelna-gilza-bimetalna
Тая до 16мм2 е най-ефтината https://www.tmt-elkom.com/gilza-saed-vi ... 6-hel-4898
nеwage - специалист
готово. Направих го с болтове и шайби. Грозно е, но поне съм спокоен.
Благодаря за съветите!
  • 1
  • 2

Тема "подвързване на алуминиев с меден кабел при прав ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: