• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dellete - помощник
ако съм обидил някой сори
а на тебе дет ми викаш да стана щекажа че принас който има вуйчо владика става електрончик разбра ли защо не съм станал
а да ти кажа нашият главен енергетик не знае какво е монофазен и трифазен кабел не ви лъжа искахме му кабел за трифазна помпа той донесе монофазен
чао
ivtabov - специалист
dellete написа:
ако съм обидил някой сори
а на тебе дет ми викаш да стана щекажа че принас който има вуйчо владика става електрончик разбра ли защо не съм станал
а да ти кажа нашият главен енергетик не знае какво е монофазен и трифазен кабел не ви лъжа искахме му кабел за трифазна помпа той донесе монофазен
чао
Брат,

Това ли е максималното ниво на граматическите ти възможности?
dellete - помощник
ти кат си мнооо умен що не си президент ве
нещо взема да ме дразниш не усещаш ли :x
ELEMENTAL - специалист
dellete написа:
akо съм обидил някой сори
чао
Езиковото ти ниво е много високо:-D .....ти за това явно се дразниш от конструктивната критика на другите.
Gacony - напреднал
КИПиА - Контролно Измервателни Уреди и АВТОМАТИКА. Това съм го работил около 12 години в Тръбопрокатно производство на Кремиковци. Най-сладката работа. Работил съм и на смени и редовна смяна. Това бе, обаче по времето на Социализъма, когато пунтирахме, че работим а управляващите че ни плащат. Редовна смяна работеше от 8 до 17 часа. Отстраняваше проблемите по приборите, ако има такива както и веднъж годишно идваха да ги проверяват от Централната Комбинатска Лаборатория /ЦКЛ/ дали са в клас уредите. Нашите уреди измерваха температура, налягане, разход и т.н. Бяхме многочислена бригада и който бе трезен, работеше. Пияните и махмурлийте почивахга или продължаваха да пият или на работата, или в Ботунец-кръчмата или на Централно Управление на Кремиковци. На смени бе по-сладко. Пълниш писците на уредите с мастило за да изчисляват разхода на газ, вода по диаграмите. Първа смяна бе кофти, понеже и редовната бе там. Втора смяна служебния автобус ме караше там към 14.15. До 15 часа се обличаме и започва работния ден. В 17.30 /АЗ/ си тръгвах с автобусите нас редовна смяна, като обикновено отивах на гара Обединена за да не ме види някой на Централно Управление /това е след бариерата на КПП/ и да ме накисне. Предварително си бях написал рапорта, че по време на смяната проблеми не е имало. Ако е имало повреда, утрето редовна смяна я отстраняваше. Ако бе паднал и запушил се писец, колегата "рисуваше" диаграмата да има запис и отчетат разхода. Нощна смяна или идех и легнех да спя, или отивах чак на сутринта да си напиша рапорта, да вида какво е положението и изрисувам някоя диаграма ако се налага. А тези от редовна трябваше да ме видят, че чакам автобуса което ще рече, че съм бил на работа. И така цели 12 години. Но това е, когато Господ ходеше по земята! Сега брат ми е Кипаджия на същото място и го скъсват от работа. Проверява приборите и бачка там, където имат нужда. Дано да съм бил изчерпателен!
Лека вечер!
Trifun - специалист
:) Това си беше мнооого искрено и лично ... :-D
  • 1
  • 2

Тема "КИП и А" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: