Моя бойлер е именно без ключ на него- така е произведен и такъв си избрах. Просто още едно нещо което може да се развали по- малко. Така и така има истински, здрав ключ преди банята.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Kuncho
- напреднал
26 мнения в "Бойлер без ключ."
shotik
- майстор
По магазините продават механични и електронни таймери ,като вторите са по добри ,защото не спират ако спре тока.Като нагласиш определено време той ще ти включва и изключва ,като може да се включва и принудително ако трябва.Аз вече 7 г. ползвам електронен и съм го нагласил от 04.30 до 05.55 ч и от 16.30 до 18.00ч .
Тани
- модератор
Леле , вие сте на режим на топлата вода
предполагам , че има начин бойлера да бъде включен и по друго време без да препрограмираш таймера? Моя пък си стои включен денонощно и дори при последния ремонт (преди 2 години) ключа му остана под гърба на кухнята и така и не съм сметнал за необходимо , да го изведа отгоре.

shotik
- майстор
Цецо ,така е по принцип с възвратния клапан,но не всякога на практика е така.На водопровод прекаран 1976 г и монтиран бойлер,се оказа преди месец ,че този вентил така се е наблъскал с ръжда и мърсотии ,че не можеше клапана да се движи и като е спирала водата се е източил,но не е бил включен да загрява и като са пуснали водата ,бабата се уплашила от къркоренето в него.Смених с нов вентил ,но докато работех видях че тръбата ,нипелите и колената са така запушени ,че не се виждаше от къде минава водата.Догодина напролет ще сменяме цялата инсталация.
Тани,колкото за таймера аз обичам да ползвам полезните неща и го ползвам само за часовете които съм писал,защото нямам целодневна нужда от топла вода ,а и времето е толкова ,че да не може да загрява много и да се получи неприятна история.
Тани,колкото за таймера аз обичам да ползвам полезните неща и го ползвам само за часовете които съм писал,защото нямам целодневна нужда от топла вода ,а и времето е толкова ,че да не може да загрява много и да се получи неприятна история.
anmoll
- специалист
Аз също смятам,че възвратния клапан не ни върши никаква работа. Бойлера,който в момента използуваме не е стар,но след като дойде водата след спиране става такова бучене в него/ако някой не знае ще си помисли, че ще гръмне/, явно водата се източва от бойлера и след това влиза под налягане. Дори не си помислям да оставя включен бойлер без надзор 

Тани
- модератор
Има модели възвратни клапани , които имат възможност за продухване на механизмите. Това даже не е препоръчителна , а задължителна дейност и се извършва на няколко месеца , за да е валидна гаранцията. А относно опасността - моя болер е жключеен отакто съм се нанесъл в къщата и е изключван само ..... веднъж .... за смяна на бойлера. Досега не е гърмял

PCL82
- майстор
По въпроса за бойлерното табло, нещо не ми харесват таблата които продават по магазините. Имат калпави пластмасови части. И ми дойде идеята че е по добре да се направи с контактор с бутони пуск/стоп защото така и ако прекъсне нулата някъде контактора ще изключи бойлера веднага(ДТЗ не пази от прекъснат PEN проводник). Също този контактор може да се управлчва от таймер. Всичко може да се направи с компоненти за еврошина. Цената обаче ще е към 30-40лв.
Тема "Бойлер без ключ." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература