• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasiorocknroll - специалист
630/20kv-това е 630kva(киловолт ампера).Обикновенно тези трансформатори са с първична намотка свързана в триъгълник,а вторичната в звезда.Повечето имат стъпални регулатори за регулиране на вторичното напрежение.Може да се измери омическо съпротивление с уитстонов мост и изолационно съпротивление с мегаомметър.Обикновенно при доставка от едно място на друго си върви с протокол за стойностите на тези измервания и протокол от анализ на маслото.
Palawnik - специалист
Бих те посъветвал да потърсиш лаборатория или някой от енергото.
lyki - специалист
би ли ми казал какво е кинетрон?,

Това е едно устройство приличащо на мегер, но много по модерно и мощно захранвано от 220v.които трансформира във 20-30 000 v.
С негова помощ се замерва всякаква периферия (включващи каси ,понижаващи трансформатори далекропроводи) за надеждна изолация и евентуален пробив.Кинетрона може да е на автомобил лаболатория ,може и по малък вариант в един по голям куфар.
На времето всяко уважаващо всебе си енерго имаше такава лаборатория.Сега мисля ги събраха и централизираха и достъпа стана по труден.
Justy - майстор
630 KVA - е мощността на вторична страна. 20 KV - напрежение висока страна, 3 Х 380 V - напрежение ниска страна.
Както каза Лъки с кинетрона се измерва изолация. В случая, тъй като това явно е стар траф задължително се измерват изолационнете съпротивления м/у първична и вторична страна и към корпус. Даже това го направи преди да смениш маслото.
georgiarg - специалист
Преди да се вземе решение за смяна на маслото е необходимо първо да се вземе проба от него и да се даде за изследване (може да е с добри изол.показатели и да няма нужда от смяната му или обратно да са започнали необратими процеси по разлагането на изолазията и дори смяната му да не може да спре процеса).
Между другото за кой град става въпрос колега spro ?
littlemitle - напреднал
според мен 630 е мощността на трафа в (kva)koлегата е прав обикновенно свързването е триъгълник/звезда(Dy5)дай излационното масло за проба в оторизирана лаборатория,по принцип маслото се изпитва веднъж на (1-3)години,трябва да се измеримеждуфазното съпротивление на високата и на ниската страна не трябва да има разлики по големи от3%
  • 1
  • 2

Тема "трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: