Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
чет фев 03, 2022 1:23 pmyanko78 написа:
Пример. Изключил съм осветлението от ключа. Лягам и искам да го пусна от дистанционното или телефона-не става. Трябва да го включа от серийния ключ, ако е било спряно докато свети, пак светва. Ако е било изключено от дистанционното, не светва - трябва пак да го включа от дист или тел.
Просто серийният ключ, респективно, дист/тел да работят независимо едно от друго.
Както и да е, явно не можем да се разберем.
Аз па си мисла, че съм те разбрал и приемника на дистанционното управление ти е в ЛЕД освет.тяло, също като при синчето. Но тогава ти не си разбрал какво ти писах :wink:
velas - специалист
Сложи си с гласово управление и всичко ще стане "ток и жица"...
Lutchezar - майстор
Или махаш ключа и върху него слагаш стойка за дистанционното, като излизаш го оставяш там. Алтернативно пак го махаш, но слагаш там 2ро дистанционно.
nikolov333 - майстор
Има ключове за радио управление, които са на батерия и се залепват на стената, но трябва да са съвместими с приемника. Сдвояваш го с него и оставяш ключа за лампата включен или го прикриваш с дистанционния..
http://steinberger.bg/product/4078/bezz ... kanal.html
http://steinberger.bg/product/4079/bezz ... anala.html
yanko78 - специалист
Така: осветлението е ЛЕД лента, която се захранва с нормално захранване за ЛЕД лента. Има допълнително устройство след захранването, което позволява използването на дистанционно. Съответно има и WIFI хъб, който е да управлява съответните джаджи и по WIFI с приложение от телефона.

До захранването, стига нормалният осветителен кръг, който си е нормален за всяка стая. Имам втори кръг за осветление, на който си има нормално осветително тяло и няма нищо общо с кръга на който е лед лентата. Единственото общо е, че са в един сериен ключ.

Това са устройствата

BGN 11.60 13% Off | Milight FUT035 Led Dimmer Controller DC12-24V MiBoxer 2.4G Wireless RF 4-Zone Touch CT Remote Controller
https://a.aliexpress.com/_mLhyz36
krasi92 - майстор
Захрани си лед играчката от разклонителната кутия за осветлението и те това е.
iliya_i - майстор
чет фев 03, 2022 7:44 pmyanko78 написа:
Съответно има и WIFI хъб, който е да управлява съответните джаджи и по WIFI с приложение от телефона.
Явно съм мноооооого старомоден, но отказвам да се превръщам в роб на телефонЯ!
Но явно който е приел доброволно робството сега има проблем!
nikolov333 - майстор
Щом е wi-fi става с такива радио модули след ключа. Свързват се като девиаторни, но пак ще трябва да са вклюени те за да работи https://aliexpress.ru/item/32805027728. ... 3d792a1bdc
Ако горните са съвместими с приемника е най лесно..
Последна промяна от nikolov333 на чет фев 03, 2022 8:08 pm, променено общо 1 път.
yanko78 - специалист
чет фев 03, 2022 7:57 pmiliya_i написа:
чет фев 03, 2022 7:44 pmyanko78 написа:
Съответно има и WIFI хъб, който е да управлява съответните джаджи и по WIFI с приложение от телефона.
Явно съм мноооооого старомоден, но отказвам да се превръщам в роб на телефонЯ!
Но явно който е приел доброволно робството сега има проблем!
Ами не е до робия а до удобство. Имам 4 стаи с такова осветление и е страшно удобно. Особено вечер, като си легна и си намалям осветлението, за да ми е приятно. В детската стая, го слагам на нощен режим и е супер приглушено като нощна лампа. Във всекидневната са ми два кръга разделени на 1/2 в стаята. Като се опъна да гледам телевизия, си ги димирам преден/заден кръг да ми е приятно. Всичко тово е супер удобно от телефона.
iliya_i - майстор
Янко, проблема ти е в изначално зле замислената схема на управление.
Механичния ключ е преди драйвера на лентата, а WiFi е след драйвера. При това положение, няма как да се избегне приоритета на механичния. Решенията ти са 2:
1) Къртиш и окабеляваш наново, с дивиаторни ключове.
2)
Lutchezar написа:
Или махаш ключа и върху него слагаш стойка за дистанционното, като излизаш го оставяш там. Алтернативно пак го махаш, но слагаш там 2ро дистанционно.
Но има и един трети проблем, за който не си даваш сметка: Ако случайно тока е спрял и се наложи да излезеш, като дойде тока лампите ще са в положението преди да е спрял. И това няма как да го промениш, освен ако не запазиш механичния ключ :lol:

Та вземи и прецени първо какво точно искаш, пък после действай.

Тема "Доработка на ел. инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: