• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Това с цокъла не е най-добрата идея за буфер. Има вибрации като за световно. Ако се слага чип на цокъл, ще трябва да го залепите после със силиконовия поялник обилно към платката. Случвало ми се е, да църка между краката на транзистор. Огледайте бакелита на корпуса със силна лупа. Може да се види ако е имало пробив на високо напрежение. Изпилете между краката с пиличка или с лист от ножовка. Последно може да се е скъсал извод към някой крак вътре в корпуса (пак следствие на вибрациите). Не се вижда с око, но ако е църкало дълго време, при опит за разпояване кракът се вади от елемента.
Кумчо Вълчо - специалист
novaka123, я погледни какви са чиповете на радиатора, предполагам TDA-2030? Поогледай и PCB-като цяло и виж дали има някой активен компонент, който НЕ би работил на няколко волта над указаните +-12v. После Кумча Вълча ще ти писне информация на ухо какво да направиш или да НЕ правиш. Не че много ще помогне, поради оскъдна информация, ама ако можеш доуточни какво точно е неймето и моделчето в крайна сметка на машинарийката, която притежаваш. В смисъл дали и при теб тези +-12V трябва да са 12, както са на примерната схема, която си качил.
novaka123 - помощник
Здравейте, само да споделя резултата от всичко - тръгна но за това накрая. Проблемът беше добре описан от мене - видими лоши белези никакви, при включване цвърчене около 2сек от горе-долу региона на транзистора, всички кондензатори дават верен капацитети, всички диоди, резистори и индуктори -също ок, трансформатора беше също ок. Така -смених транзистора - никакво подобрение, смених главния кондезатор - никаква разлика, смених pwm чипчето - никаква разлика. Взех да се фрустрирам , но реших , че като изключа всички възможни проблеми, то последния колкото и странен да е трябва да е верен. И воала - ключето за пускане. Оказа се, че не прави добър контакт,а и се намира в близост до транзистора и кондензатора и затова цвърчи за 2 секунди и пълни кондензатора за някакви мс, които са достатъчни лампичката да свети 1-2 сек. Смених го и всичко работи. Докато работех по платката няколко пистички леко се отлюспиха ама с повечко калай и едно кръстче се надявам , че ще ме издържи още малко тая система. Благодаря на всички.
Кумчо Вълчо - специалист
Ехааааа колега, то вярно че си novak, ама бива ли чак така. Пък и ние откъде да предположим в тези игри за напреднали, че си пропуснал липсата на ТОКАТА? Е, наш пропуск, за друг път ще знаем. Иначе горе-долу си я свършил като наш Страхил в реклама на Щил. Там той по световните първенства, къде с ел. резачка, къде с ел. косачка винаги печели първото място и то забележи - БЕЗ ДА Я ВКЛЮЧВА! Смятай. Много яка реклама на МП център, мисля че по Енерджи съм я слушал. Важното е, че поне щепселът е бил в контакта, а най-важното е, че ендът е хепи :) :) :) !!
zz_stefanov - майстор
novaka123, поздравления.
Може на някои да им изглежда нелепо, но си се справил и си е трупане на опит. :)
MamaMy - майстор
При електричарите е много важно трупането на опит да не е като при лекарите :lol:
hidrazin - майстор
ср мар 30, 2022 9:33 pmzz_stefanov написа:
novaka123, поздравления…
За кое по-точно?
Ако е заради това че е споделил крайния резултат - ДА.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Аудио-системата пращи почти като на късо и спира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: