• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Пак глупости!
Не отговори на другите въпроси, особено на третия
Опресни си знанията за мощност и топлина преди да пишеш.
Hoвoceлckи - майстор
Опляскахте пак веднага хубавата тема на човека :x
sstefanov, kozl те попита защо пак ще трябва заземяване?! Питам те и аз. А, че трафът ще е скъп и голям - да. Все пак нали целта може да оправдава средствата ... До преди (доста) време имаше подобно широко приложение. Сега го няма поради ... якото крадене.
sstefanov - майстор
Заради потенциала на вторичната намотка спрямо земя. Той може да е всякакъв, даже и опасен за здравето.
eleonorvelichkov - специалист
чет мар 24, 2022 5:36 pmsstefanov написа:
Пак глупости!
Отговорих и на трите въпроса.
eleonorvelichkov - специалист
чет мар 24, 2022 6:09 pmsstefanov написа:
Пак глупости!
Да прав си идеята е тъпа.
Последна промяна от eleonorvelichkov на чет мар 24, 2022 7:03 pm, променено общо 1 път.
Hoвoceлckи - майстор
Заради потенциала на вторичната намотка спрямо земя. Той може да е всякакъв, даже и опасен за здравето.
Прител, на колко ракии си :-D
kozl - майстор
То и автомобила има генератор, ма още не съм видел заземен автомобил. А потенциалът на автомобилът също мое да е опасен за здравето, особено ако го тресне мълния. Ама пиши нещо по-смислено и конкретно.

Иначе съм изпробвал в-у себе си многократно с галваническо разделено захранване с неопасно за човека напрежение примерно 12V, па и в аквариум. И то цялата презумция беше щото децата бъркаха в аквариума, та нагревателят да е с безопасно напрежение, галванически развързано от ел.мрежата ако по едрите риби го строшат, че и такова се случва. Па как не съм се сетил да заземявам аквариумите, па и ако имаше къде :?
Hoвoceлckи - майстор
:idea: пускаш една шепа пръст в аквариума и готово :-D
fbr - майстор
чет мар 24, 2022 7:01 pmkozl написа:

То и автомобила има генератор, ма още не съм видел заземен автомобил.
Навремето горивовозите влачеха едни синджири, не си ли се замислял защо. Продаваха и едни проводящи гумени ленти, които опираха по асфалта. Снабден с такова нещо, никога не би те шляпал статично електричество при слизане от кола, облечен с неподходящи дрехи.
iliya_i - майстор
чет мар 24, 2022 8:02 pmfbr написа:
чет мар 24, 2022 7:01 pmkozl написа:

То и автомобила има генератор, ма още не съм видел заземен автомобил.
Навремето горивовозите влачеха едни синджири, не си ли се замислял защо. Продаваха и едни проводящи гумени ленти, които опираха по асфалта. Снабден с такова нещо, никога не би те шляпал статично електричество при слизане от кола, облечен с неподходящи дрехи.
За това .... последното. Те дрехите зареждат със статично електричество тялото, а не колата. Та колкото по-я заземиш колата, толкова по-е вероятно да те тресне статичното. :lol:
А при бензиновозите е по-различно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Траф бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: