• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lutchezar - майстор
Защо си слагал 2 бушона?
Като си пробивал, нямаш ли схема или спомени къде има кабели?
Явно нямаш и детектор на кабели.
Изчакваш си техника, да се надяваме че разбира от електричество.
шоп - майстор
съб юни 04, 2022 1:12 ammartin31hv написа:
и се чудя да не съм закачил с някой дюбел кабела, но нямаше ли да ме удари ток и при пробиване с перфоратора?
Може да си закачил нулата, не е задължително да те тресне тока докато пробиваш. Божа работа. Трябва да се проследи, а дотогава без бойлера за безопасност.
martin31hv - специалист
съб юни 04, 2022 2:47 amLutchezar написа:
Защо си слагал 2 бушона?
Като си пробивал, нямаш ли схема или спомени къде има кабели?
Явно нямаш и детектор на кабели.
Изчакваш си техника, да се надяваме че разбира от електричество.
Здрасти, пуснах 2 кабела за котлон и фурна и един отделен за проточния бойлер. Схема не си направих, а направо ги замазах и горе долу знаех къде е кабела... Интересното е, че бойлера не работеше като ме удари тока. Не бях пуснал водата, а само пипнах капката, което направих и предния ден 2-3 пъти проверявах, но нямах проблеми. Чакам техника утре и да видим какво е станало. Много благодаря.
Lutchezar - майстор
Добре, бойлерът има светлинна индикация когато работи нагревателят.
И ако не е пусната водата няма ток по нагревателя.
Съответно за да те удари ток е дошла фаза там където не трябва.
martin31hv - специалист
На техника, които ще идва утре му обясних по телефона за какво иде реч и той ми каза, че даже и да съм пуснал трижилен кабел в случая инсалацията ми е двупроводна и ДТЗ не би била толкова ефективна и може би ще работи на 80%... Както и да е важното е да стане и да е безопасно. А и другото което е тези 2 бушона, които сложи техника бяха Шнайдер с Крива 'С'.
Поздрави.
martin31hv - специалист
съб юни 04, 2022 11:38 amLutchezar написа:
Добре, бойлерът има светлинна индикация когато работи нагревателят.
И ако не е пусната водата няма ток по нагревателя.
Съответно за да те удари ток е дошла фаза там където не трябва.
Здрасти, бойлера няма никаква индикация, нито бутони абе нищо. С някакво автоматично реле или незнам точно как се казва, но като пусна топлата вода и нагревателя се задейства автоматично. И аз се чудя ако съм сцепил 3жилния кабел с дюбела и съм направил мост с винта от нула към фаза или нещо такова... Предния ден като беше техника пипах там и нямаше проблем, но надвечер дупчих стената за горния ред шкафове както споменах и пак ползвах мивката и горе не биеше ток.
mika - специалист
Извиках ел. техник да сложи 2 бушона и ДТЗ, но техника ми каза, че нямало смисъл от ДТЗ и тн,..
Според мен правите грешка, ако сте викнали същия електротехник.
martin31hv - специалист
съб юни 04, 2022 11:51 ammika написа:
Извиках ел. техник да сложи 2 бушона и ДТЗ, но техника ми каза, че нямало смисъл от ДТЗ и тн,..
Според мен правите грешка, ако сте викнали същия електротехник.
Да, затова извиках друг техник. :) Това беше цитат от разговора с другия ел. техник и затова го споделям тук. :)
Lutchezar - майстор
Ако изключим повреда в бойлера, предполагам е че е нов, остава грешка при монтажа и/или повредена инсталация при пробиването. И 3те са решими.
martin31hv - специалист
съб юни 04, 2022 1:14 pmLutchezar написа:
Ако изключим повреда в бойлера, предполагам е че е нов, остава грешка при монтажа и/или повредена инсталация при пробиването. И 3те са решими.
А дали техника може да разбере дали съм засегнал кабела? Смисъл със замерващ инструмент за да не свалям предварително шкафовете, че ще е много тегаво...
Бойлера е нов, уж по-висок клас. Бош, ама кой го знае... :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Свързване на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: