Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
пет юни 17, 2022 10:01 amgoran67 написа:
Този миниатюрен теч може да е просто конденз.
Особено както е на капки отделни, прилича отвсякъде на конденз, а не на теч.
schuldiner - майстор
Абе то лесно се проверява, ама откъде конденз в банята, като топлата вода я няма, а и да има останала, защо на топлата тръба?
Todorov99 - напреднал
пет юни 17, 2022 11:44 amschuldiner написа:
Абе то лесно се проверява, ама откъде конденз в банята, като топлата вода я няма, а и да има останала, защо на топлата тръба?
И аз си помислих, че е конденз. В случая е мокро при двете тръби. Не ги следя постоянно, но вчера имаше подобни капки от страна на студената вода, доколкото забелязах. Ще видим вече в понеделник.
Lutchezar - майстор
пет юни 17, 2022 11:44 amschuldiner написа:
Защото си я охладил с студена при спрян нагревател. Физика от 7 ми клас.
Банята е помещение с висока влажност. Най-студени са металните компоненти. Естествено че ще има конденз на тях.
radius - майстор
Виж гайката как стои росна-росна, ако е теч, просто ще има вадичка.
Todorov99 - напреднал
пет юни 17, 2022 7:22 amkozl написа:
пет юни 17, 2022 6:27 ammoimoimoi написа:
бойлерното табло от което включваш и изключваш бойлера е скапан модел - вероятно се е прецакало и за това не ти работи бойлера,поне се сменя евтино е.
а това че имаш сълзене на вода от бойлера при студената вода не е добре
+1.
Аз съм с такова, само че + контакт. 2 пъти сменяно до сега. Чупят се пластмасовите елементи от механиката дето натискат контактните пластини и те не дават контакт.

Точно там се оказа проблема!
Mitashki_MM - специалист
Тия български бойлерни ключове/табла наистина са пълен боклук - не знам с какви лица производителите им искат близо 20лв - хем конструкцията им е глупава и ненужно усложнена, хем материалите калпави и нетрайни. При майка ми за 2г се развали 3 пъти - 1 път го поправих и 2 пъти го сменях докато накрая ми писна и си свързах кабелите в кутията и жената вече 5-та година си включва и изключва бойлера от неговото си копче без никакви проблеми.
MamaMy - майстор
Аз пък вече на 5 или 6 такива табла махам ключа и върху тази капачка монтирам ключ Легранд. Става перфектно и вечно.
miroki - майстор
Аз оня ден хвърлих под сайванта 20 годишен бойлер с оригиналният си ключ.
Не знам какви са вашите, но моят не е мръднал. Ще го запазя тогава щом е толкова рядка стока.
Но не разбрах, как теча/конденза излезе от ключ.
schuldiner - майстор
нед юни 19, 2022 10:33 pmmiroki написа:
Аз оня ден хвърлих под сайванта 20 годишен бойлер с оригиналният си ключ.
Не знам какви са вашите, но моят не е мръднал. Ще го запазя тогава щом е толкова рядка стока.
Но не разбрах, как теча/конденза излезе от ключ.
Какво му е, че го сменяш? Щото аз от 10 години имам нов бойлер в сайванта, ама все не мога да се наканя да сменя оригиналния Елпром '87ма :-D Тогава /преди десетина години/ ми горя ключ и уж щях да сменям бойлера, ама с нов ключ още си работи криво-ляво.
И на мен ми е интересно конденз или теч. За да е конденз по червения извод, топлата вода трябва да се ползва интензивно като студена при изключен бойлер, за да може меката връзка да се охлади достатъчно. По студената е ясно, че лесно и почти задължително кондензира лятото.

Тема "Проблем с бойлер Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: