Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lutchezar - майстор
Тръгна ли след обръщането?
hidrazin - майстор
ср юни 29, 2022 5:46 pmCob написа:
viber_изображение_2022-06-29_17-42-07-928.jpg
viber_изображение_2022-06-29_17-42-07-873.jpg
Амонячен- класика в жанра.
Ако не стане от първия път пробвай с няколко обръщания през 10-тина минути.
Ще чуеш как вътре течността (амоняка) “клокочи” докато се мести в системата.
Винаги, когато обръщането не помага, помага един добър бой.
Без да го жалиш много, с някое дърво загънато в стар парцал.
Удряш по тръбите (всички тръби) докато е обърнат с главата надолу.
Щом отзад загрява - нагревателя е здрав.
Ако при обръщането чуваш и амоняка - има реален шанс да тръгне.
:partyman:
P.S. Тези хладилници са много далеч от всякаква икономия.
Гълта си ток колкото един средноголям хладилник че и с фризерна част…
Lutchezar - майстор
Имах някога подобен, след като го смених разбрах че можело да се развали храна в хладилник и бях много учуден 😂.
В живота ми има замръзнали яйца и домати които подскачат по плочките в кухнята без да им стане нищо...
Това докато успея да го регулирам.
Но и като го смених разбрах колко ток е гълтал. Още се чудя дали беше правилно решение да го сменя...
Hoвoceлckи - майстор
Колко ток да е гълтал при нагревател 90W? Колкото и приблизително една 100-ватова крушка. Компресорните гълтат 100-200 до 300W. Това, че ефективността му е била малко по-ниска - какво от това - кеф цена няма :-D
hidrazin - майстор
То ако кефа беше толкова голям сега България щеше да е заляла света с хладилници Мраз 80, 120 ...
Абе щяхме да сме хит на световно ниво. :lol:
:partyman:
P.S. Разбира се амонячните хладилници си има някои предимства - в конкретни случаи.
chapara - майстор
Нагревателя може и да е газов😎
Cob
След обръщането не тръгна пак. Само яко загря преди питата/решетката отгоре. Довечера ще пробвам с "бой" с дървото. :-D :-D :-D
fbr - майстор
Обръщаш на 90 градуса, бой, после още на 90 градуса, пак бой. Връщаш обратно и пускаш.
Hoвoceлckи - майстор
чет юни 30, 2022 1:59 pmhidrazin написа:
То ако кефа беше толкова голям сега България щеше да е заляла света с хладилници Мраз 80, 120 ...
Какво ти е кеф на теб, какво ми е кеф на мен, на някой друг ... е нещо лично. На първо място шума (някои хора спят при него). Финансовата страна също не е за пренебрегване. По груби сметки (наум) инвестицията днес в един 80 литров хладилник, би се занулила след около 3 (три) години. Какъв ресурс има днес един 3-годишен хладилник? Говоря за ниските класове, щото при високите ... бе умрела работа от към изплащане и икономия (спестяване на някакви пари, макар и в дългосрочен план). Да не отваряме дума, че една значителна част от българите днес не могат просто така да отделят едни 300 лева от семейния бюджет.

Тема "Неработещ хладилник(минибар)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: