Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
ср юли 06, 2022 8:22 amkozl написа:
По описанието явно има утечка в микровълновата от фаза към корпус и после по ЖЗ проводник тази утечка се предава на всичко що е свързано със ЖЗ проводник към този контакт.
Ами за мен пък не е ясно. Щото фазомер свети и по индукция, без да има връзка с фазата.
Lutchezar - майстор
Авторът първо да си занули контакта, после с пробна лампа и мултицет да си провери разклонителя, и тогава да пробва да включи микровълновата...
Ако не разбира да си извика специалист.
kozl - майстор
ср юли 06, 2022 10:21 amiliya_i написа:
По описанието явно има утечка в микровълновата от фаза към корпус и после по ЖЗ проводник тази утечка се предава на всичко що е свързано със ЖЗ проводник към този контакт.
Ами за мен пък не е ясно. Щото фазомер свети и по индукция, без да има връзка с фазата.
Е да и за мен не е ясно, оти от фазомеро па има утечка, а ток не ме бие, ама не съм пробал със съпружката мое и да я бие :?
Оно и статичния ток само пляка у мен и не го усетам, ама съпружката и децата подскачат.
Та мое и моето усещане да ме подвежда да си мисла, че щом ме бие ток, значи има утечка през мене :roll:
lpoik - специалист
ср юли 06, 2022 12:51 pmkozl написа:
ср юли 06, 2022 10:21 amiliya_i написа:
Е да и за мен не е ясно, оти от фазомеро па има утечка, а ток не ме бие, ама не съм пробал със съпружката мое и да я бие :?
Оно и статичния ток само пляка у мен и не го усетам, ама съпружката и децата подскачат.
Та мое и моето усещане да ме подвежда да си мисла, че щом ме бие ток, значи има утечка през мене :roll:
И аз да споделя, не е точно по темата, но има малко връзка. Та казоса какъв е. Един приятел свързва контакт всичко е направено както трябва, но като провери сфазомера на нулата и средния заземител фазомера свети, но по слабо от фазата. Фазомера е някакъв със светодиод на него пише 70-250v. Премерих с моя който е сглимка не свети. Премврих с мултицет на обхват 0,3v нищо не показва. не хваща и ток. Колегата ако мери с подобен фазомер ще свети на корпус. Много е чуствителен и мери индукцията от фазови проводник. :?
Lutchezar - майстор
Прикачен файл:
product_2895.jpg
product_2895.jpg (8.8 KиБ) Видяна 768 пъти
Е те такова нещо наричам в случая фазомер. Нека да е фазоуказател.

Като минавам през Кауфланд ако сетя взимам по 2-3 броя по 1.5лв. И подарявам на такива дето си нямат.
Разни мацки и каки обикновено. Та държа наличност малка.
😂
MamaMy - майстор
ср юли 06, 2022 2:22 pmlpoik написа:
...
Много е чуствителен и мери индукцията от фазови проводник. :?
АКО мериш свободен и не закачен проводник тогава има индукция. Когато е вързан за нулата индукция няма. По чувствителния фазомер свети защото му е повдигната нулата спрямо земята. Ловя бас, че ако изградите едно елементарно земно ще откриете, че неговата нула е със поне 40 волта нагоре. Някъде има лоша връзка на нулата в някое табло и той краде нула от съседите.
ridik - специалист
Меря с обикновен фазомер, но пръста и той премери.Така че сериозно си офазява.Не ми остана време днес да зануля контакта,но се чудя да ли няма да падне предпазителя когато се срешнат нулата и офазените пластини?
Lutchezar - майстор
Ако имаш късо ще падне. Затова с мултицет мериш какво става на щепсела на микровълновата.

Все пак, пробва ли с друг разклонител?
Има голям шанс късото да е в него.
hidrazin - майстор
ср юли 06, 2022 7:45 pmLutchezar написа:
Все пак, пробва ли с друг разклонител?
Има голям шанс късото да е в него.
Добре вееее..., що трябва да го правите на малоумник?
И що? Щото не четете. А отговора е още в първия пост...
ЖОКЕРИ:
1 - няма късо
2 - проблема НЕ Е в разклонителя и шанса да е от разклонителя е нищожен.
:partyman:
P.S. И въобще ... що пишете без да сте прочели и разбрали за кво иде реч?
Lutchezar - майстор
Добре, значи нещо не схващам. Хидра, ти как си го превеждаш това:
"но щом включа и микровълновата и всички корпуси светват.Замерих щепсела на микровълновата и няма късо между фаза, нула и заземмяване,но като я включа в разклонителя и без да я пускам просто веднага офазява корпусите на другите уреди през заземителните им клеми"?

Премерил е щепсела, значи има мултицет, никъде не прочетох да е мерил напрежения, или не всичко е написано, или аз не схващам стила на писане...

Никъде не е спомената проба с обръщане на щепсел на 180 градуса.

Тема "Проблем с микровълнова" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: