• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милене, провери или отново иди при специалист, да се измери управляващата намотка на релето, което не работи!
Най добре и двете.
Възможно е да са здрави и двете, но да не се подава управляващ сигнал, към някое от тях. По схемата виждам 6 волта.
Милен4000 - помощник
ср сеп 14, 2022 9:15 pmМилен4000 написа:
ср сеп 14, 2022 9:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
На снимката виждам схема, която показва, че силовата верига се управлява от верига на 6 волта, прав ток.
Да се провери управляващата верига!
Странно ми е- не съм срещал подобно чудо, но това виждам на снимката.
Възможно ли е нещо да спъва управляващата намотка ,и ако има такава възможност само на едното реле ли ще забранява или заедно и на двете?Едното пропуска.
Нещо по платката, което управлява релетата или в самите релета.
Във веригата на онова реле, което си установил, че "не работи".
Милен4000 - помощник
ср сеп 14, 2022 9:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нещо по платката, което управлява релетата или в самите релета.
Във веригата на онова реле, което си установил, че "не работи".
Възможно ли е нещо друго освен термодвойките да влияят на платката и тя да влияе на релетата?Едната термодвойка не показва,че е изправна.Мога ли да я шунтирам просто за проба дали тя е причината за блокажа на релето?

Прикачен файл

306491536_395353846086991_5444386919489210020_n.jpg
306491536_395353846086991_5444386919489210020_n.jpg (72.78 KиБ) Видяна 611 пъти
Lutchezar - майстор
Виж в този форум дали ще намериш нещо, бързо решават подобни проблеми там:
http://www.service-ruse.eu/forum/forums.php?forum=3
kozl - майстор
ср сеп 14, 2022 8:45 pmМилен4000 написа:
ср сеп 14, 2022 6:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
Може с уред, може и с фазомера.
Мисля,че са здрави,и в двата края фазомера показва напрежение.каква друга възможност имам като причина.Притеснява ме защо едното реле пуска нулата ,а другото не пуска фазата.След като обърна входо на фазата и нулата,същото реле пак не пропуска.Или то е повредено или нещо му забранява да затвори.
Тези релета къде са свързани? Така както описваш трябва контакторите им да включват захранването на силовата част (нагреватели) и към фаза и към нула. Демек двойна защита, а това означава, че вероятно има 2 условия за пуск. Обоче може и да се заблуждаваш и релетата да са комутация на различни състояния.
Не ти знам възможностите, но ако имаш такива провери дали на релето дето "не пуска фазата" има напрежение на бубината.
Милен4000 написа:
Възможно ли е нещо друго освен термодвойките да влияят на платката и тя да влияе на релетата?Едната термодвойка не показва,че е изправна. Мога ли да я шунтирам просто за проба дали тя е причината за блокажа на релето?
Провери ли ги при изключено захранване за наличие на верига през тях?
Само за проба може да ги шунтираш.
Може би таймера да е за едното от двете релета :?

Тези 4 проводника 2 сини и 2 черни до релетата вероятно са свързани към контакторите на релетата :?
Ако тъй къде са им другите краища?
krasi92 - майстор
Термодвоиката е с някакво съпротивление. Виж по спесификации колко трябва да е. Ако е компроментирана няма да работи фурната. Сменя се с нова
В началото изглеждаха здрави...
Само за проверката, може да шунтира.
kozl - майстор
чет сеп 15, 2022 7:54 amkrasi92 написа:
Термодвоиката е с някакво съпротивление. Виж по спесификации колко трябва да е. Ако е компроментирана няма да работи фурната. Сменя се с нова
Краси ти сигурен ли си в това?
Поне тези на предните снимки са термоконтакти. Ползвал съм от тях такива които прекъсват контакта при превишаване на Т и такива, които включват контакта при достигане на Т.
Съпротивление при включен контакт означава нагар по контакта.
krasi92 - майстор
Всяка една термодвоика е със специфично съпротивление. На снимките са само термоограничители.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Фурна за вграждане Миеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: