Колелцето, доколкото си спомням е само индикатор и не участва в комутирането. Комутиращите групи са отдолу на диска - огледай около двата репера за начало и край на втора тарифа / червената и бялата стрелка /. Спирането някъде в областта около часът на превключване ли е или в произволен момент ?
- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy
- майстор
16 мнения в "Часовника на електромера не върти."
Gacony
- напреднал
Спирането е в произволен момент. Като го бъзикна /натискам зъбното колело, което контактува с червячната ос на двигателчето, двигателчето завърта оста за няколко секунди и апира. Отпускам натиснатото зъбно колело, то се завърта контактувайки с оста на двигателчето и спира. Не пипам нищо повече. След време виждам, че часовника е въртял. Пример: Ако в 12 часа го бъзикна, в4 часа виждам, че е 3 да речем. Значи е въртяло и спряло. Вероятно е елементарно, но аз съм слаботоков а не силнотоков техник и с електромери и часовници не съм се занимавал...
Justy
- майстор
Разгледай пружината - тя е спирална. Вътрешният и край е зачеканен към оста. Външният е оформен като ухо и се надява на един щифт на диска. Доколкото си спомням диска трябва да се върти само по посока на часовниковата стрелка - в противен случай това ухо се освобождава от щифта и след време диска спира. Така, че огледай застопорен ли е външния край на пружината.
Gacony
- напреднал
Justy написа:Разгледай пружината - тя е спирална. Вътрешният и край е зачеканен към оста. Външният е оформен като ухо и се надява на един щифт на диска. Доколкото си спомням диска трябва да се върти само по посока на часовниковата стрелка - в противен случай това ухо се освобождава от щифта и след време диска спира. Така, че огледай застопорен ли е външния край на пружината.Гледах Justy, ама не виждам нещо нередно. За сега /след последното бъзикане/ работи. Та да видим до кога. Благодря за отделеното време и напътствията!
Johny
- майстор
Има едно просто нещо: провери дали, като подадеш напрежение, върти моторчето. То от своя страна навива пружината на един обикновн часовник. Когато я навие до определена степен, то спира да се върти ичасовника работи определено време >24h от действието на собствената си пружина. В определен момент моторчето се задейства и отново навива пружината и т.н.. Така че има два момента:
1.Дали моторчето работи?
2.Дали работи часовника, след като моторчето е навило пружината му?
Отзад има един елекрто-механичен прекъсвач, който изключва моторчето, когато е навита пружината и ако е изключил трябва да го задействаш, за да провериш мотора. Апропо-отстрани, горе, ляво има едно палче с което можеш да блокираш работата на часовника. Провери го!
1.Дали моторчето работи?
2.Дали работи часовника, след като моторчето е навило пружината му?
Отзад има един елекрто-механичен прекъсвач, който изключва моторчето, когато е навита пружината и ако е изключил трябва да го задействаш, за да провериш мотора. Апропо-отстрани, горе, ляво има едно палче с което можеш да блокираш работата на часовника. Провери го!
Gacony
- напреднал
Thank's Johny! Ще проверя. Гледам, че пак бях 2 часа назад. Между другото тока спря за 20 минути около 16.30. Ще следя и накрая не мога ли да се справя, имам много приятели силнотокови техници. Ще им го дам да го оправят.
Благодаря на всички от форума за помощта!
Лека вечер!
Благодаря на всички от форума за помощта!
Лека вечер!
- 1
- 2
Тема "Часовника на електромера не върти." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература