• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
masteradmin - майстор
Като начало го разглобяваш и търсиш черни петна по платката и компонентите, (замераш бушона за всеки случаи). След това го включваш и даваш с мултицета наред. Докато видиш къде е проблема, щом се е разписукал значи, може да нямаш входно напрежение и това може да е довело до разреждане на акумолатора.
Justy - майстор
Тани написа:
Е моя ни изчака да напиша за какво го ползвам , разсърди се и взе че ... изгоря преди 2 дни :shock: Явно съм г ползвал повече време отколкото е изчислен за неговия си акумулатор и съм го прегрял. Някаква идея какво може да му е изгоряло? Определено не е предпазител , защото тръгва първоначално , започва да пищи и когато му включи релето изключва защитата. Трансформатора видимо е здрав но...
Свършил е акумулатора. Има компаратор за входното напрежение и напрежение от акумулатора. За около 1.5 - 2 години при активно ползване тези акумулатори свършват. Приготви 15 - 20 лв. - зависи кой ти е доставчика. Има и друг вариант - ако го ползваш стационарно - хакай му автомобилен - много хора го правят.
Тани - модератор
Вие май не сте прочели предишния ми пост :-D Да , пада акумулатора - 95 А/h няколко пъти даже та се налага да ги сменям с 60 A/h-овия и да ги зареждам . А и той си стои отворени за да мога да имам достъп до кабелите - видимо няма нищо почерняло, но предполагам , че или има прегорели намотки , които са дали накъсо в трансформатора или са прегрели крайните транзистори заради дългата експлоатация. Все пак той е изчислен да работи няколко минути преди да му падне оригиналния акумулатор , а аз го ползвах с часове! Нямах уред а и време да проверявам какво е , но в едно съм сигурен - не е предпазител!
Justy - майстор
Наистина юпиесите не са за дълговременна работа под голям товар. Твоя каква мощност е и колко го товариш ? Във всеки случай най натоварените елементи са високоволтовите транзистори в трансвертера.
Тани - модератор
Ами в случая го бях натоварил с 6 луминисцентни лампи по 36 вата , а той 400VA Проблема според мен беше по-скоро че като за приключване на обекта останахме до 23.30 а го бях включил в 18 часа . Така е като се бърза с крайни срокове! Точно му беше останал 1 час работа и мислех да си купувам нещо такова ако се наложи за друг път за да не го тормозя хайванчето

http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/e ... et_keys=id

Пък и тока на UPS на празен ход е убийствен за акумулатора - над 10А
Justy - майстор
Разговарях с колегите от Веко компютърс и никак не им харесва тока на празен ход. Възможно е според тях да е гръмнал от продължителна работа. Ако го пратиш тук ще им го занеса.
Тани - модератор
Тока на празен ход е ... когато си работеше :-D Сега просто изключва защитата и не може да бъде премерен. Не ми е останало време да проверя какво му е , но благодаря все пак за предложението. Ако не мога да се справя сам , може да се възползвам от него!
  • 1
  • 2

Тема "Бушон за UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: