• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Avas_co - майстор
Ми толкова, ти колко очакваш.
Пак да кажа, има сума ти неизвестни в цялата работа.
Тая 60 годишна бангия, спира от раз със спирачката.
Как ще спре празен е едно, как пълен друго. С един или двама човека пак е различно.
Сутрин като поразкършат и загрее феродото ще е трето, като изстине четвърто.
След седмица, като поизноси една стотна от феродото пето, и т.н.
Ако смяташ, че с тия примерно 80 лева на месец, които давате целия вход( ти лично, макс 10-15, заедно с почистването и общия ток), някой ще идва през 3-4 дни, че да ти регулира спирачката. Ами, успех!
Разбирам, че си получил наследство от баба, жилище на последния етаж, наринал си за ремонт половината от стойността на жилището, и много искаш и асансьора да работи, като в новата кооперация на някой от аверите ти, ама тя козата си сака пръч.
Или с бабите във входа събирате едни двайсетина бона, и го вкарвате в 21 век тоя асансьор, или се примиряваш с наличното.
П.П.
Ако не се ебаваш и наистина чакаш помощ от форуми, като направи си сам, ми ... успех.
Най-добре хвани тоя, които ти разправя за крайни, магнити, ампули и т.н.
Пък, като погледа като голям камък, може и да ти кажа как се казва, онова механичното.
jjsar - напреднал
Разбирането ми е, че форумът е затова.
Личните нападки не съм ги провокирал, но си много далече от истината в предположенията си.
На въпроса:
Как така спира точно на другите етажи и не разминава, а на последен седи разминато? Казваш, че така се настройва, за да не пропада и да не разминава на първи и последен, ако е натоварен или празен и т.н. Тогава как се настройва предварително това авансово разминаване за което говориш?
Avas_co - майстор
Разбирането ти за форума е доста далеч, от дадената тема.
Тя за направи си сам, не е актуална.
След като си мислиш, че са лични нападките, добре.
Нямам против, че не искаш да чуеш мнението ми.
Мога да направя обосновано предположение, как ще се изпокараш със съседите ти, как ще смените сервизната фирма, как ще те намразят още повече бабите от входа, ако викнеш една проверка и ви спрат хаспела, за едно определено време, ще те гледат сърдито още повече. Пак пари, и пак пари за глупости.
Пък накрая, или ще се примириш с наличното или пак ще наринете камара пари, че да стане нещо прилично.
jjsar - напреднал
Продължавам да събирам информация, къде лесно, къде по-трудно...
Би ли обяснил:
Относно спирането на асансьорът, то може да се регулира.Ако е релейно таблото по един начин се случват нещата, ако е с ЦЕП по друг, но и в двата случая е част от поддръжката.
Предполагам моето хаспелче е релейно, но да питам пак - как се регулира?
Avas_co - майстор
Весела нова година!
Както и предположих, някой си няма работа и пише глупости, които не са за направи си сам.
jjsar - напреднал
Форумът е за обмен на информация. Нямам познанията и търся мнение конкретно по въпроса.
Ако някой не знае къде се намира, в пряк и преносен, и егото му пречи да комуникира, нека поне не трови обстановката.
Когато една система на автомобила не е изправна, не си купуваме нов, а го поправяме. Всеки иска нов Мерцедес, но и те ходят на сервиз. Така не мога да се съглася и, че асансьорът не може да се отремонтира.
И отново, въпросът е някой може ли да обясни как се регулира спирането на стар асансьор, който спира под нивото на последния етаж.
Ето и снимка на машината, за да е по-ясно, защото аз не разбирам и само подвеждам с предположенията си.
Благодаря отново! :supz:

Прикачен файл

tablo lift_1.jpg

Прикачен файл

lift 2_1.jpg
Последна промяна от jjsar на нед яну 01, 2023 4:56 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
нед яну 01, 2023 4:42 pmjjsar написа:
Форумът е за обмен на информация. Нямам познанията и търся мнение конкретно по въпроса.
Ако някой не знае къде се намира, в пряк и преносен, и егото му пречи да комуникира, нека поне не трови обстановката.
Когато една система на автомобила не е изправна, не си купуваме нов, а го поправяме. Всеки иска нов Мерцедес, но и те ходят на сервиз. Така не мога да се съглася и, че асансьорът не може да се отремонтира.
Асансьорите са съоръжения с повишена опасност, като такива подлежат на строга регулация.
Това, че някой си мисли, че става с направи си сам, е желателно да си остане само негов проблем!
Никой не говори за покупка на нов, говори за адекватна реновация.
Защото има и 60 годишни мерцедеси, ама отдавна са в графа ретро автомобили.
Има ентусиасти, които си ги поддържат в гаражите, но не разчитат на тях за ежедневни автомобили!
Виж, говори си с тоя, който ти пуска там някакво инфо, забавлявайте се. Просто гледайте да не убиете някого!
jjsar - напреднал
Съгласен съм. Никой не ми пуска инфо, а чета неща, които явно не разбирам и правя догадки. Целта не е да се пипа каквото и да е. Интересно ми е какво стои зад проблема и искам обяснение от някой, който разбира.
Avas_co - майстор
Ако изгоните гълъбите и си оправите прозорците, ще е едно добро начало!
LazarGanev - "Велик майстор"
Хайде стига! Асансьорът е поднадзорно съоръжение и задължително трябва да има подписан договор за сервиз с оторизирана сервизна фирма. Никой друг няма право да го ремонтира, освен фирмата с която е подписан договор. Така че ако не сте го направили - поискайте оферта от фирмата. Ако не ви харесва - може да смените фирмата, но вие нищо не можете да пипате, освен да налепите тапети в кабината и да сложите ламинат на пода.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Стар асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: