• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hkrachunov - напреднал
пет яну 13, 2023 4:56 pmhidrazin написа:
пет яну 13, 2023 9:16 amhkrachunov написа:
... какво бихте препоръчали...
Особено след последните бълнувания за трифазна партида 15kW.
Ако имаш какво смислено да кажеш по темата, би ми било полезно. Подозирам и на всеки в бъдеще, който ще търси нещо по темата.
Кое от бленуванията ми са грешни?
Ако целта е да трупкаме коментари: :partyman:
Ако нямаш какво смислено да кажеш по темата, никъде в условията на форма не пише, че си задължен да коментираш всяка тема...или пак бленувам?
Ето колегите преди теб имаха, казаха, помогнаха... Може би в бързината да изплескаш нещо си пропуснал момента с това, че няма да връзвам аз нещата и по - скоро искам да знам къде да гледам когато някой квалифициран го подхване.

Така че, моля да ме просветлиш относно моя блян пък ти явно си по - в час... :prayer: :prayer:

п.п. относно другата тема, ти бяха отговорили други хора, така че ще го пропусна.
sts - специалист
hkrachunov много бързо се палите.Вникнете в думите на Хидразин.
Вие не разбирате защо трябва или не трябва трифазна партида.
Ако имате трифазни консуматори е оправдано използването и.
Монофазната партида е основна за битови инсталации.В таблото
е по лесно да се каскадират предпазителите.
Прочетете моите постове относно елинсталацията и предпазителите
с монофазна партида.
Учете се от опита на професионалистите който споделят тук.
mika - специалист
пет яну 13, 2023 5:15 pmhkrachunov написа:
Ако имаш какво смислено да кажеш по темата, би ми било полезно.
пет яну 13, 2023 4:56 pmhidrazin написа:
Силно препоръчвам да си намериш читав проектант по част ел.
Проектант! Това е смисленото, което пропускате.
hkrachunov - напреднал
Изобщо не се паля. Ето Вашето мнение пак има някаква смислена информация. За разлика от това което ме "запали".
Някви общи алабализми изказани в стил аз колко знам и тия простите кво питат.
Форума е НАПРАВИ СИ САМ и някви комплексарчета виждат терен за да блеснат с "акъл", с нула добавена стойност. Само като му видя хилядите коментари е ясно че вдига пушишка, обяснявайки с полвинчати изречения колко сме невежи простосмъртните. В същото време не дава грам смислена информация.. Ми да си трае там, да се смее на невежите дето питат и да се забавлява...Ама така няма да разберем колко сме прости а той не...

Така че ако някой има какво да каже по темата е добре дошъл. Другите може да си пият трибестана и да не спамят.
Попитах едно нещо и в дискусията се породиха други въпроси. После се появиха мозъците.

А на 1вия въпрос още не съм получил отговор.

Може би са неуспели майстори виждайки как раята им изземва работата, не знам.
Ама вече втора тема някой се изплексва, като чикия на пясък без грам добавена стойност
hidrazin - майстор
Най-важната стъпка към реализирането на оная "постройка" за едни животни е стъпката "трифазна партида 15kW".
Това колко пъти и колко хора трябва да ви го обясняват?
Ще получите в таблото три бАшона по 20А Тогава за това:
Другите две за долния, като едната ще е за силовите - фурна, котлони, бойлер.
ще трябва да избирате кое от трите да работи и да търчите да изключвате бойлера когато готвите и обратно.
Като сложим това и останалите ви писаници това:
пет яну 13, 2023 9:16 amhkrachunov написа:
Та целта ми е аз да знам какво прави той.
няма как да стане. Нямате необходимите познания и квалификация за да контролирате някой от чиято работа и бъкал не разбирате.
В тоя ред на мисли пак - Намерете си читав проектант.
Някои неща не за в стил "направи си сам" и нова ел. инсталация е едно от тях.
Също както и например арматурата, кофража, изливането на бетон ... на къща/сграда...
:partyman:
P.S. Относно:
пет яну 13, 2023 6:49 pmhkrachunov написа:
Може би са неуспели майстори виждайки как раята им изземва работата,
Нямате никакъв шанс аз или мой колега да ви изпълни обекта.
По простата причина че се касае за основен ремонт а той се прави въз основа на проект какъвто вие нямате.
Успех с реализирането.
Ама вече втора тема някой се изплексва, като чикия на пясък без грам добавена стойност
На сух не се брои.
А тайната за тройна, знаеш ли я, отворен?
Почвай отначало и накрая да целуваш ръка!
hkrachunov - напреднал
пет яну 13, 2023 8:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
На сух не се брои.
А тайната за тройна, знаеш ли я, отворен?
Почвай отначало и накрая да целуваш ръка!
Те го и поредния. За кво се занимаваш да пишеш в темички като моята майсторе. Ако това ти е нивото... надявам се да не ни се налага да работим заедно.. целувай ръка, на тоя де ти дава хляба.. Ако някой ми го прави за без пари да му целувам.. ти ако така си оправяш сметките с целуване... твоя си работа.. Аз обикновено плащам.

Благодаря hidrazin.. относно нямането как да стане да съм гледал... ОКЕЙ... при ремонта на апартамента уж прехвалена фирма с ел майстори не знам си какво...
Ами ако не бях обиколил да проверя всички точки след това, фазите щяха да излизат я на нулата я на земята. На няколко места фаза и земя окъсяваха. След 1вия ден се разхлабиха връзки при прекъсвачите.След няколко дена се оказа, че са пренатегнали връзките в разпределителната и се беше скъсала. Все някакви дребни неща. И именно за това питам тук... ама пре великите форумни майсторчета, не може току така да кажат две смислени приказки, че току виж някой по - смотан от тях ще им вземе хляба..
Не че може да се приравни едното към другото, но и с лепенето на плочки се справих по - добре и сто процента по - качествено от същата прехвалена фирма.
То верно смутни години всеки си къта знанията, ама като те е страх някакви неуки форумници да ти вземат хляба, па дали не е редно да се преориентираш ако тея ти бъдат заплаха. Или ако не друго поне може да подминавша теми във форум НАПРАВИ си сам. :partyman:
пет яну 13, 2023 7:43 pmhidrazin написа:
Нямате никакъв шанс аз или мой колега да ви изпълни обекта.
По простата причина че се касае за основен ремонт а той се прави въз основа на проект какъвто вие нямате.
Успех с реализирането.
Аз не съм питал КОЙ ще ми изпълни тук едно нещо дето съм си наумил. Може да видите 1вия пост, какво съм питал.. Но или никой не знае от писалите или има притеснения да отговори.
Последна промяна от hkrachunov на пет яну 13, 2023 8:49 pm, променено общо 1 път.
пет яну 13, 2023 8:34 pmhkrachunov написа:
...
Те го и поредния.
... Аз обикновено плащам.
...
Благодаря hidrazin.. :partyman:
Това ти е курса. Вече целуваш.
Аз, ако не плащах, ехеееее...ма че порастеш и перченето ще ти мине...
Ако не ръка, по късно...
Когато бях на твоя хал, интернета беше в ръздел фантастика, на библиотеката.
Нивата на компетентност не са ти ясни, но само за сега. Вече си на 1во.
  • 1
  • 2

Тема "какъв Катодет отводител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: