• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
чет яну 19, 2023 1:30 pmkozl написа:
И на АЕГ-то има такъв датчик, но аз не знам каква му е ролята.
Измерва температура и мътност на водата.
:partyman:
kozl - майстор
Комбиниран датчик за Т и мътност - да, но ако по датчика за Т се управлява нагревателя по зададената Т в програмата, то мътността какво управлява :?
Аз пък имах предвид само датчика за мътност, защото както беше писано за Бош ако има налична вода в зумпфа и не е мътна, то тази вода не се изпомпва в началото на програмата. Е да ама при АЕГ-то не е така.
Това е снимката с 2-та сензора на Беко-то. Предполагам горният е този за температурата, незнам долният за какво е.
Циркулационната помпа има 4 проводника - 2 за захранващо напрежение и 2 за управление. Това, което мисля да пробвам е дали след като напълни водата, се подава някакво напрежение на управлявашите 2 проводника.
Прикачен файл:
IMG_1694.jpg
kozl - майстор
Белият сензор прилича на такъв за мътност. Но по колко проводника има към тези сензори?

На АЕГ циркулационната помпа също е с 4 проводника към куплунга. Отделно от куплунга има и 2 за кондензатора. Към ел.двигателя на цирк.помпата има и кондензатор.
От куплунга два проводника са за 220V от управлението (минават през вратата) и другите два от куплунга са от тахогенератора закачен за вала на цирк.помпа.

При Беко-то не знам дали е така. Не съм отварял до сега Беко.

За жалост като гледам в другия форум няма желаещи да помагат.
  • 1
  • 2

Тема "Съдомиялна Беко DIS 5831 - не върти циркулационна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: