Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
svilena55555 - напреднал
съб яну 21, 2023 4:16 pmpreslav написа:
съб яну 21, 2023 12:41 pmsvilena55555 написа:
Наясно съм,че терморелето не е оригинално,но възможно ли е да се е прецакало за половин година?Има ли вероятност да е другаде проблема?
Какво означава това?
Няма къде другаде да е проблема.
аз ,след категоричното мнение на един от потребителите,че може и да е от нагревателя,и сред като си въобразих,че ако е той,няма да нагрява,се разрових из онлайн пространството и в някакъв форум беше описан подобен проблем на моя ,и верно било от нагревателя плюс някакво неправилно свързване..и започнах да се филмирам,тъй като това е по-гадния вариант,откъм източването на бойлера,термостата мога да го сменя много лесно,но другото ме втриса,като си помисля цялата процедура.https://forum.jabse.com/viewtopic.php?t=53176
Lutchezar - майстор
Дайте възраст и модел на бойлера, не сте написали от къде сте, не знаем колко е варовита водата. Не знаем с двупроводна или трипроводна инсталация е жилището, не знаем дали има ДТЗ.
Това ще помогне в елиминирането на проблемите, ако може да работите с фазоуказател/фазомер по народно му/, имате мултицет и можете да мерките съпротивление, това ще помогне още повече.
Киррил - специалист
Както е така в момента, го включи за 10 минути и виж дали водата започва да се нагрява. Ако започва, значи не е от нагревателя. Нищо няма да му стане.
Качеството на реле-контактите е толкова ниско, че няма да се учудя ако се развалят и след 3-4 месеца работа. Виж дали не капи кондензат върху него и да прави беля. Ако си купил най-евтиното реле - така ще е.
Ако нищо не разбираш, извикай ел. специалист да го огледа и реши проблема.
iliya_i - майстор
съб яну 21, 2023 1:45 pmky-kyy написа:
съб яну 21, 2023 1:17 pmsvilena55555 написа:
Ако не "цъка", най - вероятно си е заминал.
Ти пък само четеш, без да мислиш.
Ами ако регулатора случайно е попаднал на нулата, а нагревателя затваря веригата към корпус?
А как да цъка при това положение изправно реле, ако температурата е над обхвата му.

Сега остана освен за четенето да поработиш и върху мисленето.
Ама нали вече се изкука по тамата.
ky-kyy - майстор
Уф.....хем знам, че обикновено профилите с малко мнения, са обикновено са клонинги на скучаещи "стари" потребители, ама и аз се вързах :lol:

Колко трябва да си малоумен, за да твърдиш, че с изгорял нагревател, бойлера ти загрява? А и колко трябва да си изперкал, че да му се вържеш...

Е, авторе, признавах си, излъга ме. Сега спокойно можеш да ме добавиш към другите шарани :)
ky-kyy - майстор
съб яну 21, 2023 5:11 pmiliya_i написа:
Илийка....заеби....По-горе си признах, че ме прекара тоя :) Ти, ако ти е скучно, побъзикай се с него. На мен също ми е скучно, ама честно, не ми е забавно :)
iliya_i - майстор
съб яну 21, 2023 5:16 pmky-kyy написа:
съб яну 21, 2023 5:11 pmiliya_i написа:
Илийка....заеби....По-горе си признах, че ме прекара тоя :) Ти, ако ти е скучно, побъзикай се с него. На мен също ми е скучно, ама честно, не ми е забавно :)
Не бе кукчо, не се бъзикам. Говоря за нагревател с разцепена тръба и реотан в контакт с водата. Никъде не съм писал за прекъснат нагревател.
Говоря за веригата фаза-реотан-вода-корпус. Ако терморегулатора е на нулата ще грее, та чак и пара ще вдига. :partyman:
svilena55555 - напреднал
Хора,успокойте топката,жена съм и влизам да чета и пиша мнения само и когато много ми трябват,така,че хич не си правете изводи от това колко мнения и теми имам.В този форум пиша втори път, първия беше преди половин година,пак за този бойлер.А сега,ако някой иска да помогне,ще бъде ли така добър,да ми каже как бих могла да тествам нагревателя,без да отварям бойлера,в смисъл да го източвам.
Lutchezar - майстор
Какъв е шансът да има варовик?
Питах няколко неща по-горе, отговор няма.
ky-kyy - майстор
съб яну 21, 2023 5:25 pmiliya_i написа:

Извинявай, не включих, че беше плочкаджия, или май картонаджия беше, или някъв друг с претенции....

Тема "Бойлер Аристон-не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: