вт май 09, 2023 1:10 pmgogo7777 написа: Защо не попиташ майстора и направо да ти го свърже.Майстора твърди, че въртящия момент (демек силата на мотора) нямала нищо общо с кондензаторите. Имам един колега който се занимава с циклене от 20 години, преди време вика и аз имах същия проблем на една от машините - смених кондензаторите и се оправи. Та затова и аз искам да ги сменя. А ако сложа работен кондензатор с по - голям капацитет ще има ли разлика
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Razer_86
- специалист
64 мнения в "Проблем с монофазен мотор"
fbr
- майстор
вт май 09, 2023 2:13 pmESPACE написа: Изключва пусковата намотка след развъртането на мотора.Всъщност изключва пусковия кондензатор от веригата на "пусковата" (всъщност е пространствено дефазирана намотка) и остава включен само работния кондензатор в тази верига. При пускане двата кондензатора са в паралел.
вт май 09, 2023 5:02 pmRazer_86 написа:Пусковия кондензатор работи в паралел с работния само в момент на тръгване двигателя, когато работи той, даже шума на двигателя е по-силен, след изключването му шума на двигателя спада, след това в пусковата намотка тече тока, определен само от работния кондензатор. Даже без работен кондензатор двигателя ще може тръгне и върти, но лесно ще падат оборотите при натоварване, и трудно ще ги възстановява. Ако сложиш по голям от необходимото, двигателя ще си увеличи загубите, което значи, че ще грее повече, но по-трудно ще му падат оборотите и по-бързо ще ги възстановява. В първия си пост пишеш, че майстора ти му е измерил данните, стойностите на кондензаторите с какво ги измери и какви резултати ти каза. че е измерил.
Майстора твърди, че въртящия момент (демек силата на мотора) нямала нищо общо с кондензаторите. Имам един колега който се занимава с циклене от 20 години, преди време вика и аз имах същия проблем на една от машините - смених кондензаторите и се оправи. Та затова и аз искам да ги сменя. А ако сложа работен кондензатор с по - голям капацитет ще има ли разлика![]()
Razer_86
- специалист
Всъщност замерването беше следното:
Майстора натисна шайбата с едно парче дърво (да създаде някакъв товар) аз държах мотора и му подадох ток. Амперметъра мисля че отчете някъде около 8А и майстора вика мотора си е наред. Кондензаторите даже не ги и погледна какво пише на тях. Всъщност как се замерва кондензатор и може ли изобщо да се замери?
Майстора натисна шайбата с едно парче дърво (да създаде някакъв товар) аз държах мотора и му подадох ток. Амперметъра мисля че отчете някъде около 8А и майстора вика мотора си е наред. Кондензаторите даже не ги и погледна какво пише на тях. Всъщност как се замерва кондензатор и може ли изобщо да се замери?
valentino76bs
- майстор
ср май 10, 2023 7:58 amRazer_86 написа: Всъщност замерването беше следното:Човек сменяй тея тъпи кондензатори стига си му мислил... при съмнения първо от тях се почва... 20 лева са двата.
Тоя прост двигател има три компонента на куп.
Защо тръгвате първо от най сложното незнам....
https://apogee99.com/index.php?main_pag ... ts_id=2077
https://apogee99.com/index.php?main_pag ... ts_id=2064
fbr
- майстор
ср май 10, 2023 7:58 amRazer_86 написа: . Всъщност как се замерва кондензатор и може ли изобщо да се замери?Може, стига да имаш с какво. Примерно с това. https://hit-electronics.com/multicet-vc890c-19265
Razer_86
- специалист
ср май 10, 2023 8:25 amvalentino76bs написа: Тоя прост двигател има три компонента на куп.Ти като си такъв разбирач ще ми обясниш ли кои са тия три компонента и как работи тоя "прост" двигател
Djack
- специалист
ср май 10, 2023 5:00 pmRazer_86 написа:1. Кондензаторср май 10, 2023 8:25 amvalentino76bs написа: Тоя прост двигател има три компонента на куп.Ти като си такъв разбирач ще ми обясниш ли кои са тия три компонента и как работи тоя "прост" двигател
2. Кондензатор
3. Намотки
valentino76bs
- майстор
ср май 10, 2023 5:00 pmRazer_86 написа:Отидох на авто майстор да ми види колата щото не върви.... майстора каза двигателя е чук ама аз щот съм мазохист му казах да го смени и естествено колата пак не върви.А един приятел ми каза ,че неговата е била тъй и сменил свещите и се оправи ама аз щот искам да ми е зле и не го послушах....ср май 10, 2023 8:25 amvalentino76bs написа: Тоя прост двигател има три компонента на куп.Ти като си такъв разбирач ще ми обясниш ли кои са тия три компонента и как работи тоя "прост" двигател
Тема "Проблем с монофазен мотор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература