Колеги, имам по добра идея,купуваме си по един апарат от тези на иманярите със слушалките и тръгваме по инсталацията.

manolito написа:Купих си детектор от Метро за около 20лв. , но е много неточен. Има три режима : ел. кабели ,арматура и дърво. Ако си вземеш марков сигурно ще върши работа.И аз ползвам такъв, има и режим VOLT...ЛЪЖЕ...няколко пъти си направих "заварка" на свредлата. А за тези Бош от 599 евро, струва ми се бая пари, има иманярски, които различават металите, не само арматура от медна жица, а бронз от сребро, например. И цената им е по-надолу от тия евра. Според мен сметката е : колко често се налага да се ползва /ползването е за ремонт, не за нов монтаж/, степента на риска /мисля, че няма непосредствена опсност за здравето и живота, в смисъл пращят бушони и кабели и се увреждат свредла/ . Новото свързване на кабелите не е много труд. Комплексен въпрос, ако имаше надеждни за 100-150 лв си струва, но не знам такива. П.С. Най-добре е монтажника да има рентгенови качества.
valat111 написа:Недей така, видал съм човек нацелил главното захранване на сграда, предпазителите нищо не са усетили а от дъгата цялото лице му беше обгорено.manolito написа:Купих си детектор от Метро за около 20лв. , но е много неточен. Има три режима : ел. кабели ,арматура и дърво. Ако си вземеш марков сигурно ще върши работа.И аз ползвам такъв, има и режим VOLT...ЛЪЖЕ...няколко пъти си направих "заварка" на свредлата. А за тези Бош от 599 евро, струва ми се бая пари, има иманярски, които различават металите, не само арматура от медна жица, а бронз от сребро, например. И цената им е по-надолу от тия евра. Според мен сметката е : колко често се налага да се ползва /ползването е за ремонт, не за нов монтаж/, степента на риска /мисля, че няма непосредствена опсност за здравето и живота, в смисъл пращят бушони и кабели и се увреждат свредла/ . Новото свързване на кабелите не е много труд. Комплексен въпрос, ако имаше надеждни за 100-150 лв си струва, но не знам такива. П.С. Най-добре е монтажника да има рентгенови качества.
vk написа:A за този скенер Bosch DMF 10 ZOOM, какво ще кажете ?Аз си купих такъв но не бух казал, че съм очарован. Ако си в панел или трегер почти нон стоп показва, че има метал отдолу. Вярно, може да разбереш поне дали е кабел, защото показва дали кабела е под напрежение, но определено нямам чувството на спокойствие пробивайки след теста
Цената му не е 1500 лв като на горния Бош, a само 209 лв.
vk написа:A за този скенер Bosch DMF 10 ZOOM, какво ще кажете ?Мои познати станаха пишман с това горното ^
Цената му не е 1500 лв като на горния Бош, a само 209 лв.
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: