• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
чет фев 15, 2024 11:35 pmivanovbg написа:
Умни плафони с глупави ключове не е добра комбинация за коридор. Хидразин е прав. Вземи си с микровълнови датчици. Светват преди да си отворил вратата ако не е желязна и са безшумни.
Аз се "наиграх" с микровълнови датчици. Някъде случих с успех, на друго място нещо ги смущава и включват постоянно осветлението без движение в обсега им.
А и микровълновия датчик дали ще синхронизира умните плафони :?

А и ми иде наум проверка за идентичност на плафоните. Откача се единия и се установява при първоначален пуск в каква светлина стартира. Същото и с другия. Много вероятно е начина на първоначално стартиране да не е по памет от настройките, а де фабрично заложен и да е различен за двата плафона.
hidrazin - майстор
пет фев 16, 2024 8:27 amAvas_co написа:
То и твоето решение е чудно...
За разлика от твоето което е НУЛЕВО. Или ги хвалиш защото у вас си с Джик-Так?
Както винаги трол безполезник.
:partyman:
P.S. Едни си бяха купили точно от от тоя модел 5 броя. Три за едно фоайе и два за малък офис.
Още при монтажа един отказа след няма и седмица. Вътре нищо видимо а светодиодите само "мижат".
След 1-2 месеца и втори отказа. Направо му се взриви драйвера и го опуши отвътре.
И двата ми ги смениха в магазина без да задават въпроси. Сега как е там не знам.
Avas_co - майстор
Да, имам доста техни неща и доста неща взимам, че са ми до гъза, и ми правят добри отстъпки. И повече щях взимам от тях, но нямат всичко, което ми трябва. Та сега ходих до 2R.
Та, какъв да е проблема с Ви так? Издават си финансов документ, дават си две години гаранция, спазват си я.
А, пък за твоето решение, все си мисля, че автора сам се е сетил, че може да си вземе тела без реглаж на цветовата температура.
Jblaze - специалист
чет фев 15, 2024 10:09 pmiliya_i написа:
Откачаш жицата на единия, включваш, изключваш другия веднъж и после пак закачаш първия. :-D
Мерси, колега!
Пробвах тази идея и за момента двата плафона светят еднакво. Пробвах всякакви комбинации от двата ключа и дистанционното дали няма да се върне старото положение, но за щастие продължават да светят заедно :).
iliya_i - майстор
пет фев 16, 2024 2:45 pmJblaze написа:
чет фев 15, 2024 10:09 pmiliya_i написа:
Откачаш жицата на единия, включваш, изключваш другия веднъж и после пак закачаш първия. :-D
Мерси, колега!
Пробвах тази идея и за момента двата плафона светят еднакво. Пробвах всякакви комбинации от двата ключа и дистанционното дали няма да се върне старото положение, но за щастие продължават да светят заедно :).
Явно имат 2 алтернативни състояния на цвета. Въпроса беше да се изравнят двете лампи в еднакво състояние.
Но си остава проблема, че понякога ще трябва да прищракваш 2 пъти, за да имаш желания цвят.
Но ти си ги избрал с 2 цветни температури.
antonioven - специалист
Какви са тези микровълнови датчици? Бихте ли запълнили пропоска в моето образование. Да не би да говорите за инфра-червени датчик.
kozl - майстор
пон фев 19, 2024 11:00 pmantonioven написа:
Какви са тези микровълнови датчици? Бихте ли запълнили пропоска в моето образование. Да не би да говорите за инфра-червени датчик.
Не са PIR.
На външен вид може да са еднакви, но микровълновите нямат оптика. И като не им е нужна могат да работят вътре в плафона, зад стъкло или пластмаса.
Примерно VIVALUX
инфра ред

и
микровълнов.

И разни други микровълнови.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ЛЕД плафони и девиаторни ключове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: