Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
Това е гипсокартон. Или сменяш таблото с по-голямо, или пускаш второ до него.

Другото Трифон ти го е казал.

Аз съм по вторият начин - изкопах кабела, пуснах отклонения до гаража и там монтирах междинно табло. При мен беше заради фотоволтаици.
mironcho - специалист
Какво се захранва от линиите започващи от 25А прекъсвачи? Твърде големи са имайки предвид обичайните товари в жилище.
kalin72 - майстор
Нормални консуматори - бойлер, електрическа печка, пералня, сушилня.
mironcho - специалист
Ако всички тези консуматори са включени в контакти "шуко" (които издържат до 16А) е силно препоръчително автоматите да сменят с 16А-ви.
Обяснението е, че предпазителя трябва да пази това, което е след него, очевидно не пази контактите.
Има вероятност при претоварване на контакт дори до 18-20А времето му на живот свърши скоропостижно и да последва запалване без сега поставения 25А предпазител да реагира.
18-20А са съвсем лесно постижими при комбинирана печка или стъкло-керамичен плот без ограничение на максималната мощност при работещи няколко зони(котлона).
MamaMy - майстор
Аз пък препоръчвам ръчен превключвател монтиран в същото табло. Той е в пъти по-малък. Освен това ако генератора няма платка за автоматично палене + стартер + акумулатор, автоматичен превключвател е напълно излишен.
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... 180263XETH
addicted - специалист
Аз имам ръчен превключвател като показания в горното мнение, само че не е китайски, ами на фирма "ETI". Малко келав ми изглежда, за сега работи. Искам да го сменя с автоматичен, като ме блазни идеята да превключва сам към мрежата когато дойде тока. Гледам по автоматичните от същия китайски сайт по горе че има и разни допълнителни клеми които може би ще могат да се ползват да гасят генератора когато дойде тока. Генератора няма никаква сложна електроника по него, просто неговото ключе ще се превърже към допълнителните клеми на тия автоматични превключватели.
silent - майстор
Аз имам същия автомат с малко релета за време се автоматизира прилично и гасенето на генератора като дойде тока.
kalin72 - майстор
А, за това говорим, последните две мнения, благодаря ви :)
Последна промяна от kalin72 на вт ное 19, 2024 8:12 am, променено общо 1 път.
addicted - специалист
Разкажи малко по-подробно. Реле за време защо? Да не гаси веднага? Той превключвателя не превключва ли веднага след като дойде тока?
sts - специалист
Питащият дали знае,че генератора работи с мощност (0.8-0.9)Uмах написана на табелката.
Трябва да предвиди кои консуматори ще бъдат включени в режим "генератор" и как ще
преразпредели товара зада не повреди генератора.
Китайския превключвател може да свърши работа в този случай.
Ако трябва да се автоматизира процеса на пуск и стоп на генератора питащият да прочете
как действа АВР.
Има много схеми по въпроса които могат да се използват за автоматизиране на този процес.

Тема "Генератор към инсталация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: