Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil_v r - майстор
Отворих чертежа ,и даже слепих хорничката . Който няма поне малка ун. машина ,по-добре да не се захваща . Съжалявам че не отидох при дърводелец да ми ги накрои , Със зегето и без абрихт е лошо.
Тани - модератор
Изображение

Велси за това ли говориш?Ако си го правил със зегето вярно си е чанч!
emil_v r - майстор
seга я направих преди час . Бая грозна :) , но ще я китвам и прешлайфам на ръка . Ако не извади никакъв бас ще си я нося на село за къщичка за птици . Представям си славеят (имам мн. славей и синигери там) като запее , от хорната долу какъв рев ще излезе :-D

Прикачен файл

DSC03061.JPG
DSC03061.JPG (246.01 KиБ) Видяна 11046 пъти

Прикачен файл

DSC03065.JPG
DSC03065.JPG (239.51 KиБ) Видяна 11046 пъти

Прикачен файл

DSC030621.jpg
DSC030621.jpg (254.7 KиБ) Видяна 11046 пъти
sstefanov - майстор
Като за начало е добре!
Не забравяй да сложиш вата отвътре.
С количеството вата може да променяш звученето.
Не трябва да има вата в и около началото на фунията (гърлото) !!!
emil_v r - майстор
Благодаря за проекта ! Сайта на БГ аудио го бях изтрил отдавна , сега го записах отново в Предпочитани :) Задължен съм ти. .. Не съм сигурен мн. за два размера - планката в гърлото (88,1мм) на какво разстояние е до задн. стена (около 17мм) ,и радиусът на закръгляне в ъгъла при същата планка. (вероятно 20мм) Любопитно ми е какво се променя като се намаля /увел. гърлото , и какво става като се променя компресионният обем . Моят е малко по-голям . Другата седмица ще я довърша , или тя мен :-D , следващите дни обаче ще потанцуваме малко капитализъм и рокендрол :o
sstefanov - майстор
Ако имаш конкретни въпроси ме питай на лични, така и така зацапахме темата достатъчно ....
emil_v r - майстор
Eto я , но още не съм я пробвал .

Прикачен файл

DSC03073.JPG
DSC03073.JPG (231.15 KиБ) Видяна 7612 пъти
Тани - модератор
Емо страшна е! Предполагам , че и звука ще е супер!
emil_v r - майстор
Звукът - относно високи и среди , най- доброто което съм си правил или купувал досега . Ниски мн. добре , учудващо , но до 3-4 ват . при по- голяма мощност изкривява и се претоварва говорителчето . Това и очаквах ,и за по- гол. мощност си иска подкрепа с отделна колона , при мен твм226 . Ако отрежеш басите с тонкоректорът понася мощност (неизкривена на слух , аз съм слухар-кат глухар :-D )при която не можеш да стоиш в стаята. Това при условие за ужас на авторът (Стефанов) че още не съм сложил грам вата , и колонката издиша м/у кутията и корпуса на говорителя така че се усеща с ръка :) Дотук съм доволен , заслужава си трудът 3 часа с тесла и зеге ,и 2 часа ливосване :o с кит и боя . С боята си съсипах ново яке за 30лв , разтвори му дупка колкото да мине малко куче . С теслата си извадих окото без да искам ,със зегето .... пръст .
Тани - модератор
emil_v r написа:
Това при условие за ужас на авторът (Стефанов) че още не съм сложил грам вата , и колонката издиша м/у кутията и корпуса на говорителя така че се усеща с ръка :) Дотук съм доволен , заслужава си трудът 3 часа с тесла и зеге ,и 2 часа ливосване :o с кит и боя . С боята си съсипах ново яке за 30лв , разтвори му дупка колкото да мине малко куче . С теслата си извадих окото без да искам ,със зегето .... пръст .

:lachtot: :lachtot: :lachtot:

Тема "Тонк изтрито отен звук!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: