Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Avas_co - майстор
Прикачен файл:
Gshbxc0WIAAaCEN.jpeg
емовлаха - специалист
Последен писък AI технология...

MamaMy - майстор
Преди няколко зими в един плевенски блок в кв. Дружба в един от входовете се прави общо събрание. Живущите са основно пенсионери, но са се обединили и са изградили локално парно за входа. На това събрание решават закупуването на дърва и въглища за зимния сезон. Понеже дървата много поскъпнали, а само с въглища не става, пък те не са свикнали на лишения, решили, че е много по-евтино вместо един камион дърва да закупят същото количество обувки втора употреба и да ги горят тях. И нали са стари и мъдри, речено сторено. Бумти котела стоят си пенсиите вътре на топло, а въобще не ги интересува климата отвън. А на вън вали "сняг", но черен на цвят. За разлика от тях в околните блокове живеели и млади хора ходещи на работа. Как ли са се изненадали като са открили колите си затрупани със сажди... и то гумени сажди. Няма измиване. Ако пък случайно ти се наложи и се излъжеш да пуснеш чистачки край. Загубен си. Почва се едно мазане за страх. Не може да си измиеш стъклата дори и колкото да стигнеш до авто мивка. За прането да не говорим. От простора право в гюма. Пробваш ли да го изпереш изхвърляш и пералнята. Идилия. Но те са възрастни "хора". Кукумицини с които няма разбиране.
lyubohar - майстор
То младите са утрешните стари!
Може да им скимне да горят и гумени цървули!
От които кюнците стават червени и последствията са ясни!
Та по кротко със старите,че не се знае утре Вие какви ще ги вършите!
Christo - майстор
Отношението към възрастните хора е мерило за качеството на едно общество. Да кажеш, че възрастните са кукумицини, е върховна простотия! Така да знаеш!
MamaMy - майстор
Грешка не кукумицини, а изкукали откачалки. Те не са станали егоисти поради старческа дименция, те са си били такива. Казвам го съвсем съзнателно защото познавам много такива вечно сърдити и злобни старчета на които целият свят им е крив, а те не се съобразяват с никого. В същото време познавам и техни пълни противоположности. Честни, добродушни и мили. Но също съм сигурен, че тези хора цял живот са били такива.
Господ наистина е събирач. Нещо като вица с Титаник. Доста усилия е хвърлил да ги събере все такива под един покрив. Ако вие имате подобен съсед да ви трови децата и да не разбира от дума, как бихте го нарекли?
gogo7777 - майстор
чет юни 05, 2025 8:40 pmChristo написа:
Отношението към възрастните хора е мерило за качеството на едно общество. Да кажеш, че възрастните са кукумицини, е върховна простотия! Така да знаеш!
+100
Възрастните бащи и дядовци са знаели прекрасно как да оцеляват, сега се увиват с вата и найлон :lol: :lol: :lol: :lol:
MamaMy - майстор
Пожелавам ви тогава такива възрастни съседи. Ще може да ги обичате и обгрижвате колкото си искате докато те ви правят мизерии и даже ви тровят открито. И да знаете, че съм като циганка. Възрастна. Прокълна ли някой, винаги хваща. Казвам го не с лоши чувства, а само за да си спомните от къде ви е дошло :-D
gogo7777 - майстор
Мен магии не ме ловят :-D
Съседските отношения се градят. Е нямам съседи, които се греят с обувки де :lol: :lol: :lol:
MamaMy - майстор
Никога не се заричай защото винаги идва момент когато палачинката се обръща. :)

Тема "Енергийния кръг Орион на Ковачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: