• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
teoto - специалист
iliana написа:
колко струва този UPS
Преди година две към 200лв.
galin.com - специалист
1500 VA UPS за компютър с помпа 35 вата държи 3 часа. Цена около 150-180 лева.
Изпробвано - гарантирано. Само дето помпата "звучи" малко по-странно заради импровизираната синусоида.
Justy - майстор
galin.com написа:
Изпробвано - гарантирано. Само дето помпата "звучи" малко по-странно заради импровизираната синусоида.
С автомобилен акумулатор ? Не е ли малко ? А за формата ва сигнала - от някои фирми си казват - правоъгълен, със сринати фронтове.
Тани - модератор
galin.com написа:
1500VA???

Това "звучене" хич не е здравословно за помпата! Няма да издържи много !
ekon1 - напреднал
http://www.sinecare.com/ за попиталия това линка.Купих го 2005 за 220лв.Понеже не разбирам от токове каква е синосудата ще споделя моя опит-като отпадне напрежението в мрежата помпата има същия звук както и в нормален режим.Като акумулатора автоматично си я зарежда.(маи многореклама им направих?) :?
hasko100 - специалист
Има два вида ups. За компютър и специално са помпа. Вторият е по скъп,
но можеш да закачиш акумулатор от 50-60 А.Издържа 4 часа при 60W.

:?
iliana - специалист
сега да кажа и аз
направиха ми UPS от стар стабилизатор и с акумулатор 45Ah, работи повече от 8 часа, но явно може и повече, не изпробвахме пълния му капацитет
сложиха го на 31.12, защото както и предполагах нямахме доста време ток, покрай големия сняг, та останах много доволна :lol:
maistor-sm - специалист
Някои може ли да намери схема на UPS от стабилизатор ,и да я покаже за да видим за какво става на въпрос.
Предварително Ви благодаря. :wink:
iliana - специалист
освен да попитам този който ми прави UPS
ако ми даде ще я пусна
Здравейте колеги и колежки аз си купих UPS специално направен за помпа на фирма "КАМЪК" мисля че от Казанлък,с вградена батерия 12V/14a/h,дават го за консумация до 70W да издържи 2 часа,а до 40w - 3 часа.Аз съм с помпа'GRUNDFOS' 25-40 с три скорости 25/35/45 w.На мощност 25w UPS-а издържа 5 часа,като помпата работеше непрекъснато,след което го включих в контакта защото трябваше да излизам.UPS-а го купих от магазин "АЛАТИ" в Пловдив за 157 лв. и има 1 година гаранция.
  • 1
  • 2

Тема "акумулатор за UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: