Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Djack - специалист
вт окт 07, 2025 11:03 amТрифон П.Трифонов написа:
А дали може да хване вибрациите, създадени от излизането в антрето под тази тераса?
Няма да са вибрации. Мислел съм си го, както и да се промъквам - светва!
вт окт 07, 2025 10:58 amstoy@n написа:
Ако е микровълнов сензора, пак те засича с отразен сигнал....няма как да мине през плочата :wink:
В горната статия с обясненията пише, че вижда през стени.
DundyTheCroc - майстор
Малко е съмнително вижда ли през стени, то и зависи какви са стените. Имам подобен датчик в една от колите, през стъклата "вижда", през ламарината не. Възможно е да реагира през тънка тухлена стена, през стоманобетон силно се съмнявам.
Djack - специалист
Съмнително или не, факт е! Става въпрос за плоча - около 12-14 см. дебела. По късно или утре ще намеря линк за крушките, ама си бяха буквално без пари.
DundyTheCroc - майстор
Някакъв отразен сигнал е това, интерференция или бог знае какво друго от физиката.
hidrazin - майстор
вт окт 07, 2025 7:50 amDjack написа:
Купих си едни лампи Е-27 от Китай с вграден датчик за движение...
Знаеш ли че щеше да е много по-лесно да кажеш каква ТОЧНО ламБа с датчик си си купил, да я е...а ...? :?
:partyman:
P.S. Ако е за 19-20-40 кинта ... НЯМА никакъв шанс да "вижда" през стени и още по-малко през бетонна плоча с арматура.

Филмите с Джеймс Бонд или дядо Арнолд са друга бира...
Големи мъже пък още вярват в Дядо Мраз... :-D

Djack - специалист
Много си категоричен пак! Клипче ли да ти правя? Крушките бяха 4 броя за 15-20 кинта общо, може и по-малко да са стрували!
Ако виждат отражение от земята, може, иначе най близкия ми комшия (разбирай стена) е на 500м. през дървета и драки!
п.п. И пак казвам, н а мен не ми пречи явлението, в нищо не вярвам, просто ми стана интересно.
hidrazin - майстор
вт окт 07, 2025 10:10 pmDjack написа:
... пак!
Пак, пак, и ПАК ти искам модела на нещото дето си купил...
Иначе драскаш в стил - "Купих си кола ама не пали. Защо?"
Отговор - "Защото е розова." ...

Ама то много трудно да дадеш линк към НЕЩОТО...
:partyman:
P.S. И пак - сигурно над 99% от датчиците НЕ "ВИЖДАТ" през стени.
А другите са си пара...
P.S.2 Щом не ти пречи - свиркай си и толкоз.
stoy@n - специалист
Подвел съм се, а така и вас, за което се извинявам! Може да преминава през неметални прегради :ops: Но за плочата ме съмнява да мине.... :?
kozl - майстор
Аз па имах други премеждия с тези микро... датчици :-D
Датчика, който ползвах в плафона все още работи на стълбището и не може да включи осветлението през металната врата на апартамента.
Ама разни датчици с различна реакция :?

Инсталирани към 20 плафона в неосветено стълбище. Няма пряка видимост м-у плафоните. Много сполучливо се покриват зоните за включване, като ми прави впечатление, че някои плафони "виждат" движението без пряка видимост и светват без да е достигната зоната им за осветеност. Т.е. зоната на реакция е по-голяма от предвидената зона за осветеност.
Djack - специалист
Сега търсих линка, обаче не ми го вади - дава ми ги като спрени от производство и неналични. Ама са били по скъпи - към 6 кинта бройката - 20W
Като отида тия дни, ще пробвам другите 3 бройки дали имат същото поведение и ако са същите, ще изпратя на някой ако му е интересно, едната безвъзмездно с учебна цел.

Тема "Датчик за присъствие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: