• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Няма нещо направено от човек което не може да бъде унищожено. Мисля, че беше в приказка на Андерсен, но може и на братята Грим да е било. :lol:
pipilica - майстор
нед мар 08, 2026 12:35 amradius написа:
Това е иронията, народа наслага енергоспестяващи крушки и спря да ги гаси ! Страшна икономия.
Като всичко наложено ни от еднополовите джендърляци.
Колата ми на всяко палене се включва едно пищяло ако превишиш скоростта и нарочно е направено да не можеш перманентно да го изключиш. Извратеняци... справка пластмасовите капачки, които не се отделят.
Че кво общо имат джендърите с ЛЕД крушките, наложиха ги заради печалба прикрита с опазване на климата, и да гася всичко като си лягам, преди имах киловат и нещо осветление ся няма и половинка.
Какво е тва пищяло че ми стана интересно, аз имам две нови коли и нямат такова за скорост, други неща пищят но за скорост няма, не мое ли да смениш показанията за пищене.
aleksnp - специалист
Камера, разположена на предното стъкло, следи знаците и маркировката. Аз само се возя и наблюдавам пътя. За следене на маркировката, скорост над 60 км в час.
pipilica - майстор
Ми то и на двете коли има опция да се спре да гледа за знаци, на едната го спрях щото много ме дразни на другата си ги чете но не е нещо много дразнещо. Тва за маркировката е ужасно досадно като почне да ти бута волана, на едната съм го спрял за постоянно на другата няма опция и го спирам на всяко палене.
Темата е за крушки и да не се отклоняваме много.
kozl - майстор
съб мар 07, 2026 4:25 pmi486 написа:
Всякакви LED светещи във всички посоки съм слагал и в стаята все е никакво осветлението. Като сложа 75W жична или съответната халогенна става друга работа. Иначе на теория LED са еквивалент на 150W, но са умряла работа като осветеност. Отделно, че на теория ще светят 10г, а на практика горят през 5-6 месеца. Омръзна ми да пазя кутии и касови бележки и да ходя да подменям в Кауфланд. За съжаление жичните и халогенните станаха 95% китайски отпадъци. Тук там нещо от Сърбия, Македония или друга не-ЕС държава, ако се намери, но и там се научиха да брандират и продават китайски отпадък. Халогенните сигурно ги правят в средните училища по практика с поялник и клещи. (Халогенна крушка с друго предназначение се слага в E27 балон със запоени жици отдолу - пояснявам го, ако някой не е виждал или заглеждал.)
Не мога да повярвам :roll:
Според мен надписите по кутиите за приравнена мощност са преувеличени. Лумените по надписи съвпадат, но...
Току що смених 2 бр.Е14 LED 5,5W, димируеми. Имам 2 плафона с по 5 крушки Е14. Димерът е полски отпреди 20+г. За да работи без да се шашка ползвам 2 бр. Е14 40W с НЖ. То и с 1 работи, но съм се подсигурил с 2. Видно светлината от НЖ е по-различна и като цвят и като насоченост и като равномерност.
След веЛЕДениката стратегия, ползвайки крушки НЖ за упоменатите плафони дълго се оглеждах за димируеми LED крушки Е14. Цените ме отказваха, докато в Лидъло пуснаха Ливарно Е14, LED 5,5W, 2700К. Купих и 4 резерви, но още в гар.срок окапаха половината, а от Лидъл върнаха парите,че крушки нямаше вече и трябваше да добавям други модели.
Та сега подменените са 2 и едната е Ливарно, а другата е ВиТак, но на цокъла на ВиТак-а има и надпис Самсунг технология :?
Последно в Практикер купувах за аплиците Е14 LED 7W с светодиодни пръчки и напълно прозрачно стъкло и много по-добре светят и осветяват от крешките с НЖ.
Принципно се грижа за осветлението в ОЧ на поне 2 сгради и крушки купувам от евтините. Правих и статистика на ВиТак, по рекламации и към 30% окапват в гаранционния срок.
Има и други възможности в LED осветлението. Примерно във фоайето на ОЧ в сградата работеше плафон с PIR с 2 Е27 LED 12W. Вкарваха мебели и прас плафона на парчета. От Практикер купих LED плафон 24W и му вградих микровълнов датчик и фоайето "светна", много по-добре осветено от 2-те крушки. Освен че излъчва повече, то и светлината е по-подходящо насочена.

Та i486 пробвай все пак E27 LED с пръчкови светодиоди и с еквивалент по мощност 6 - 7 пъти. За 75W НЖ 10 - 12W LED.
  • 1
  • 2

Тема "Крушки E27" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: