Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Palawnik - специалист
pavelari написа:
И обърни ВНИМАНИЕ на автоматичните предпазители /над ДТЗ/ от които излизат по два кабела - струва ми се, че по един от тях отива в ДТЗ отдолу
Бая се дзверих и ми се струва че грешиш. Според мен отгоре си върви мост черните кабели - фазата и сините кабели нулата.

Малко не се четат надписите, но си мисля че това са "Автоматични прекъсвачи с вградена ДТЗ PFL6"
http://www.moeller.bg/Pages/15/6/BG/
стр. 19.
pavelari - майстор
Прав си, че това е ап с ДТЗ.
Но е факт, че по думите на колегата, тези ДТЗ не променят нищо в ел.инсталацията и има проблем. Да видим след проведените експеримвнти дали ще имаме напредък...
А и не се вижда добре от тези снимки - това са само мои предположения.
Милен - майстор
Свързваш по обясненията и по следната картинка и трябва да заработи нормално. Напиши номенклатурата на ДТЗтата че не става ясно от снимката

Прикачен файл

22222.jpg
22222.jpg (17.04 KиБ) Видяна 4476 пъти
Palawnik - специалист
:):) Че са глъми, глъми са. :lol: ама чак пък толкова.

Нещо ми се губи моста който е за прекъсвачите. Пък и този АП 50А малко ми се види мъничък.
32А - е за бойлера или жакузиту или някакво табло (гараж, басейн).
25А - е за печката
10А - за осветление
16А(ако е с ДЗТ) за контактите
Ама тия другите нещо не мога да ги разбера за какво са. Освен това да е някаква вила и да са за два бойлера в две бани.
Някак си това табло за етажно във вила ми се струва голямо, за главно нещо ми малее.
Милен - майстор
Питащия dobromir.marinov нещо се изгуби? Да не отиде до таблото да проверява с фазомера и да му се случи нещо :?:
pavelari - майстор
КОлегата май верно го насмете тока некаде :-D не се сетих да го накарам да натисне тест бутона на защитите, когат оса включени :datz:
dobromir.marinov - специалист
Не съм се загубил ,бях свикал консилиум.Наблюдавам следните аномалии:
Бойлера и контактите в кухнята не са вързани към дтзл
Има по една дтз за всяка стая/контакти/л
При включен централен ап и трета дтз се връща фаза на първа дтз която пък не мога да открия с кои контакти е свързана.
При включване на консуматор към който и да е от контактите на 4дтз тя изключва.
При включване на консуматор към контактите на на 3дтз-пада първа.За сега толкова открих ,но утре започвам едно по едно да развалям.А от фирмата казаха ,че всичко е на ред защото ако не било нямало да дадат акт 16.
mirk - майстор
Какъв модел са тия ДТЗта PFL6 или PF6, (PFL4 или PF4) разликата е същественна :?:
Palawnik - специалист
Сега ако кажеш че като включиш печката светва лампа в хола. Въобще няма да се учудя.

Това не е никак нормално. Викай ги да си оправят бакийте.
galin.com - специалист
Към pavelari, ето това е задачка-закачка, но с повишена трудност. :lol:
Бойлера и контактите в кухнята не са вързани към дтзл
Има по една дтз за всяка стая/контакти/л
При включен централен ап и трета дтз се връща фаза на първа дтз която пък не мога да открия с кои контакти е свързана.
При включване на консуматор към който и да е от контактите на 4дтз тя изключва.
При включване на консуматор към контактите на на 3дтз-пада първа.

Какво е надробил ел.техника или какво се е случило ?

А иначе на човека сериозно му съчувствам и му препоръчвам цялостно пресвързване и проверка. Пък и да ди направи схема кой АП за къде е.

Тема "дтз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: