• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mirk - майстор
housedoktor написа:
А захранване 110 волта е задължително за всички строителни обекти на запад.Прави се с цел безопасност и се пуска отделна верига докато трае строежа само за инструментите
Ако инструмента е европейски и се захранва с 110V/50Hz може да се захрани с понижаващ траф 220/110V от нашата мрежа. :2thumbs:
housedoktor - майстор
Не мисля че го има у нас ,от Англия го нося защото инструментите ми са професионални за 110 волта.Но преди да се върна питах за трафовете и ми казаха че мога да се направят.Между другото и куплунгите на инструментите са различни

Прикачен файл

0235.jpg
0235.jpg (10.71 KиБ) Видяна 5350 пъти
Последна промяна от housedoktor на пон фев 11, 2008 9:30 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Нали не мислиш ,че съм си опънал кабел от Англия да си захранвам инструмента?.:)))Не съм ел. техник но инструментите ми си работят перфектно въпреки че са японски предимно
ekon1 - напреднал
до колкото разбрах от мненията Ви,не представлява проблем да се направи.Единствено евентуалната му цена остава мистерия за мен.на всички благодаря.
mirk - майстор
housedoktor написа:
Нали не мислиш ,че съм си опънал кабел от Англия да си захранвам инструмента?.:)))Не съм ел. техник но инструментите ми си работят перфектно въпреки че са японски предимно
Работят защото напрежението в Англия е също с честота 50Hz http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Worl ... quency.png за щепселите на се притеснявай напълно стандартни са и могат да се намерят и у нас.
batman - специалист
Мисля, дори съм сигурен, че съм виждал да се продават подобни трансформатори в "CONRAD ELECTRONIC" на ул. "Хан Аспарух" №1 в София. За мощност и цени обаче ... никакъв спомен.
velsi - Почетен майстор
Като започнете с тези херци.... Същото е и във форума за климатиците. Имам такъв трансформатор, китайски, купуван е от България, 100 вата, не струва повече от 20 долара (сега може и да е по-малко). До сега на него безпроблемно са работили по няколко години принтер, а после лазерен принтер. В момента в него включвам зарядното на акумулаторен винтоверт американско производство, купен в Щатите. Нямам забележки.
А питащия да вземе да уточни какво точно ще включва в него та да не развиваме теории напразно.
ekon1 - напреднал
Щевключвам в него Девалт Д25404К -900Вата,Приемам забележката на Велси.Поздрави.
mirk - майстор
Принтерите и зарядното работят безпроблемно, според мен защото захранващия им блок (импулсен при принтера и грец при зарядното) изправят мрежовото напрежение. В този случай е без значение честотата. Но ако директно захранваме американски двигател 110V/60Hz през траф 220/110V с честота 50Hz предполагам ще има значение :?
  • 1
  • 2

Тема "трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: