• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Trifun написа:
Velio, не се притеснявай ако конзолните кутии са 2-3-5 мм. по-навътре от напълно завършената стена - "крилцата" на контактите и ключовете са достатъчно навътре, за да стане здрава сглобка.
Виж, с разклонителните кутии има 2 варианта - или да се вижда капачето на кутията, или (ако си сигурен във снаждането на проводниците и добрата им изолация след това) да има върху тях тънък слой шпакловка, така че нищо да не се вижда. В този случай си направи предварително една схемичка къде ТОЧНО се намират разклонителните кутии, за да ги намираш лесно след 5-10 години, в случай че се наложи.
Слагаш схемата на ел.инсталацията при документите и готово.

И аз предпочитам скритите разклонителни кутии! Става и със снимка скицирането! Горе долу те ориентира къде да търсиш и с почукване се намират. Ако държиш на по-голяма точност , може с перманентен маркер да напишеш размерите до пода или тавана и размера до стената и да снимаш и тях!
zz_stefanov - майстор
Съвсем случайно си намерих начин за намиране на покрити кутии. Когато се напръска с пулверизатор предполагаемото място, след 15-тина минути като попие водата кутията се очертава. Става въпрос за боядисана с латекс стена. :yawinkle:
За проклетия моите съм ги покрил с повечко материал и с почукване не можах да ги хвана :)
GeorgiRadevDu - специалист
След измазването и преди шпакловката монтирай всички кутии- конзолни и разклонителни. След подвързването на разклонителните (сигурна токова и механична връзка и надеждна изолация), затваряй капачките
и това че върху тях ще има гипс след шпакловката да не те притеснява.
Velio - специалист
Радва ме факта, че доста хора сте се изказали по темата. Благодаря за мненията!
n_a написа:
Как измазваш? Майки ползваш ли?
Какъв е проблемът, защо допускаш неравности 1-2-3мм? Дричкосваш ли?
Сори за невежеството ама какво представлява дричкосването?
Johny - майстор
giovanni_666 написа:
n_a написа:
Как измазваш? Майки ползваш ли?
Какъв е проблемът, защо допускаш неравности 1-2-3мм? Дричкосваш ли?
Сори за невежеството ама какво представлява дричкосването?
Колегата сигурно е от Добрич. След грубото измазване докато е още пресна, но позасъхнала, мазилката се заглажда /дричкосва,пердаши и т.н./ фино. Стената става по гладка и се изчистват дребни неравности.
  • 1
  • 2

Тема "Поставяне на конзоли, разкл. кутии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: