Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitcd - специалист
shotik написа:
Колегата ме е изпреварил със снимки,точно от този модел е и моят бутон с лампа за 24 волта, 5 вата.Повече от 5-6 г и досега не е сменяна,не съм и забелязал да е нагряло.
Ами как да загрее като си я пуснал на по малко от 8 волта
Justy - майстор
mitcd написа:
Това е добре.А моят бутон свети червено(ярко) и след като се натисне става зелен .Ха познайте как става номера ?
С двуанодни светодиоди :wink:
krasiorocknroll - специалист
Даже не е нужен и изправителен диод.Нужно е само едно съпротивление :wink:
Lyuben_K - напреднал
Justy написа:
mitcd написа:
Това е добре.А моят бутон свети червено(ярко) и след като се натисне става зелен .Ха познайте как става номера ?
Това добре, ама от къде ток докато е натиснат бутона, че да свети зелено? Да няма скрита вътре батерийка от часовник, като тези в запалките? :-D
Duke_BG - специалист
тия бутони с крушките трябва да ги забранят - като сисложат повечко хора такива и звънчевия траф не може да нахрани и звънеца :-D
Justy - майстор
Lyuben_K написа:
Justy написа:
mitcd написа:
Това добре, ама от къде ток докато е натиснат бутона, че да свети зелено? Да няма скрита вътре батерийка от часовник, като тези в запалките? :-D
вно бутонът е с превключваща контактна система. Иначе чрез шунтиране от бутона на едната верига - но ще имаш различно светене на двата диода, а и трябва да ссъобразиш, че резисторите ще се явят в паралел.
mitcd - специалист
Нещо такова.Само не споменах че звънеца не е камбани с намотка
PS:ако на някой не му допадат моите драсканици да каже(пише) но така ми е най лесно

Прикачен файл

Image1.jpg
Image1.jpg (82.12 KиБ) Видяна 3559 пъти
sstefanov - майстор
Така ще светят и двата светодиода при натиснат бутон!
И ако са в общ корпус ще стане жълто.
mitcd - специалист
Не и ако червеният е паралел на бутона! Нали ???
ELEMENTAL - специалист
Ако ти е в паралел с бутона червения светодиод и останалата част от схемата е същата, то при отпуснат бутон ще светят и двата светодиода.

Тема "Подсветка на звънчев ключ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: