• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Takezo Sensey - модератор
The_FAN пак са диоди ...ама направиси сам .
Ъгъла на излъчване е 160 градуса ако не се лъжа , разположени през 6 см . върху лента Еталбонд , за да има нещо като рефлектор от алуминия.

100 диода , 10 лв.
И много много търпение.

Нямам други снимки но ако искаш мога да сложа.

Само да си намеря "фотото" , че с телефона , е ...нищо не излиза. :?

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (69.99 KиБ) Видяна 13735 пъти
aifos - напреднал
The_FAN написа:
2-3 пъти друг път

2 лева метъра си взех маркуча а за светодиоден ми искаха 23 лева... от фирма вносител....
Аз си взех от сириеца на Илиянци и съм доволен...
Къде да намеря този сириец ?
krasiorocknroll - специалист
Не прочетох едни подробности,които искам да споделя.На маркучите са отбелязани местата където трябва да се реже-знака е ножица.На светодиодните маркучи монтират схема грец за да не трепти светлината с 50 Hz .Маркуча свети и без тях,но ако се поставят да се внимава да не се разменят плюса и минуса щото няма да светне :)
The_FAN - специалист
aifos написа:
The_FAN написа:
2-3 пъти друг път

2 лева метъра си взех маркуча а за светодиоден ми искаха 23 лева... от фирма вносител....
Аз си взех от сириеца на Илиянци и съм доволен...
Къде да намеря този сириец ?

От централния вход на булеварда (след стадиона на Локо Сф) влизаш и вървиш направо до края и срещу теб в голямото хале като влезеш вдясно има лампи диско светлинки и др. - та там. 2лв. метъра са плътните маркучи а захранването е по 1,50 лв....има маркуч по 1,30 лв./м. но според сириеца не били гот.
moniiii - напреднал
100 диода , 10 лв.
И много много търпение.

Нямам други снимки но ако искаш мога да сложа.

[/quote]
TAKEZO, би ли споделил от къде вземаш светодиодите и колко mcd/mA са
Takezo Sensey - модератор
Купих ги декември ...като диодни лампи за елха. :idea:
Рязах , запоявах ...и ето ефекта.

Прикачен файл

IMG_0895.jpg
IMG_0895.jpg (125.18 KиБ) Видяна 7973 пъти

Прикачен файл

IMG_0897.jpg
IMG_0897.jpg (90.55 KиБ) Видяна 7973 пъти

Прикачен файл

IMG_0896.jpg
IMG_0896.jpg (91.7 KиБ) Видяна 7973 пъти
mladkal - майстор
Тъй като форума ни е преди всичко "Направи сам" бих ви посъветвал да подходите по този начин. Маркучите са удобни за работа, но се режат и снаждат само на метър. Живота им е кратък, цената тънка, призхода от Китай. LED маркучите пък са със супер-баровска цена, както чувате и четете...
За това ви препоръчвам да почетете статията => http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 5%ED%E8%E5 , в която всичко е описано доста подробно. Неотдавна помогнах на приятел да реализира подобно светодиодно осветление и се получи доста добре. Остана по-накефен от варианта с диодите от колкото евтини маркучи (крушки с нажежаема жичка).
Сигурен съм, че и вие ще останете по-доволни от визуалният ефект, а още повече ще имате занимавка за задаващите се студени зимни вечери.
Желая успехи и приятни мигове!
  • 1
  • 2

Тема "светещ кабел за окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: