• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
dobcho_vn написа:
5 страници само чеса и мерене.Нищо друго ! Един го каза по-горе ама, ви не та не !
Помните ли с колко скочи тока на 01.07.12 год. ? А ? Не помните ? Ми средно с 14 % !!! Като за трите ЕРП-та разликите са пренебрежимо малки ! И така лятото кеф, консумация никва, скара бира на корем ! Х.я си влизаше бавно и нежно, ама някой да е протестирал, а ? Не ! И сега след раязко набиване зимъска, когато е студено и консумираме повечко, всичко живо ревна.Еми ще реве, лятото като не се усети какъв му го готвят зимата, сега целия вътре ! Това е положението !
Ето на, онзи ден се прокрадна идеята и за сезонни цени на тока, познайте кога ще е най-висока, друга идея да се актуализира цената, при всяка нововъведена значителна мощност от ВЕИ, какво и да значи това и т.н..
Преди цената на тока с ДДС е била: Дневна 0.188544 лв. и Нощна 0.11574 лв.
Сега цената е: Дневна 0.216924 лв. и Нощна 0.1365 лв. пак с ДДС
Обявеното увеличение е 13% заради нововъведените ВЕИ, но увеличението е повече, при това на дневната енергия, но не заради ВЕИ, а заради новата компонента "Невъзстановяеми разходи".
Ако греша нека някой ме поправи, ако не греша нека всеки си помисли срещу кого и за какво протестира!
За мен стана ясно, че ниското напрежение не води до по-високи сметки - може би при тези, които се топлят на климатици да има някакво увеличение, но явно то е пренебрежимо малко в сравнение с надутата цена на тока, а кой я наду всеки сам да си отговори!
marian1 - майстор
Е добре де, а при който напрежението си е в рамките на нормалното? Живея в блок и в София - явно тук не се е№*€ват с тока. Аз колкото и пъти да забода уреда ми за измерване на енергия - олимпия - все между 230-232в показва - а приблизително точно отчита - при мен увеличено с около 60 лв - от 100 на 160 лв - отоплявам се с климатици - 2 броя и един бойлер - нито по често се къпя от веднъж на ден, нито съм седял на по топло от колкото миналият месец, миналата година ... така че, сега мисля да извадя сметките - пазя ги от 5-6 години и да си направя тетрадка с таблица по изразходвано, а не по платено, още повече, че тази година, така да се каже няма зима.....
ivanovbg - майстор
preslav написа:
dobcho_vn написа:
5 страници само чеса и мерене.Нищо друго ! Един го каза по-горе ама, ви не та не !
Помните ли с колко скочи тока на 01.07.12 год. ? А ? Не помните ? Ми средно с 14 % !!! Като за трите ЕРП-та разликите са пренебрежимо малки ! И така лятото кеф, консумация никва, скара бира на корем ! Х.я си влизаше бавно и нежно, ама някой да е протестирал, а ? Не ! И сега след раязко набиване зимъска, когато е студено и консумираме повечко, всичко живо ревна.Еми ще реве, лятото като не се усети какъв му го готвят зимата, сега целия вътре ! Това е положението !
Ето на, онзи ден се прокрадна идеята и за сезонни цени на тока, познайте кога ще е най-висока, друга идея да се актуализира цената, при всяка нововъведена значителна мощност от ВЕИ, какво и да значи това и т.н..
Преди цената на тока с ДДС е била: Дневна 0.188544 лв. и Нощна 0.11574 лв.
Сега цената е: Дневна 0.216924 лв. и Нощна 0.1365 лв. пак с ДДС
Обявеното увеличение е 13% заради нововъведените ВЕИ, но увеличението е повече, при това на дневната енергия, но не заради ВЕИ, а заради новата компонента "Невъзстановяеми разходи".
Ако греша нека някой ме поправи, ако не греша нека всеки си помисли срещу кого и за какво протестира!
За мен стана ясно, че ниското напрежение не води до по-високи сметки - може би при тези, които се топлят на климатици да има някакво увеличение, но явно то е пренебрежимо малко в сравнение с надутата цена на тока, а кой я наду всеки сам да си отговори!
Абе вие да не сте мръднали или някой ви плаща да лъжете? :evil:
Я си сверете часовниците http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html
Гледайте за битови клиенти а не за стопански клиенти :evil:
То че ще стане - ще стане ако не хванем сопите и :axe:
ivanovbg - майстор
marian1 написа:
Е добре де, а при който напрежението си е в рамките на нормалното? Живея в блок и в София - явно тук не се е№*€ват с тока. Аз колкото и пъти да забода уреда ми за измерване на енергия - олимпия - все между 230-232в показва - а приблизително точно отчита - при мен увеличено с около 60 лв - от 100 на 160 лв - отоплявам се с климатици - 2 броя и един бойлер - нито по често се къпя от веднъж на ден, нито съм седял на по топло от колкото миналият месец, миналата година ... така че, сега мисля да извадя сметките - пазя ги от 5-6 години и да си направя тетрадка с таблица по изразходвано, а не по платено, още повече, че тази година, така да се каже няма зима.....
Най добре си вземи клиентския номер от една стара бележка и оторизационния код и провери тук - http://www.cez.bg/bg/za-klienta/bitovi- ... metka.html
8180 - майстор
ivanovbg написа:
Абе вие да не сте мръднали или някой ви плаща да лъжете? :evil:
Я си сверете часовниците http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html
Гледайте за битови клиенти а не за стопански клиенти :evil:
Я, немръдналият да ни прочете за "битови абонати" + "Клиентите на „ЧЕЗ ЕЛЕКТРО БЪЛГАРИЯ” АД, заплащат и следните цени за мрежови услуги, извършвани от мрежовите оператори".
lz1wvm - специалист
http://www.cez.bg/bg/tseni/tseni-na-el- ... avane.html
2. Цена за пренос през електропреносната мрежа 0,00910 лв/кВтч
3. Цена за достъп до електропреносната мрежа 0,00623 лв/кВтч
6. Цена за пренос през разпределителната мрежа, част средно напрежение 0,00746 лв/кВтч
8. Цена за достъп до разпределителната мрежа
за стопански клиенти 0,01628 лв/кВт/ден
за битови клиенти 0,00496 лв/кВтч
Еми след като плащаме добавка за зелена енергия,обикновенно от самия район,демек ниско напрежение.Щоооо трябва да плащаме по горните добавки определени от нашите мили депутати...Еми щото трябва да пълним гушите на някой пръдлювци.И за да платим 1 стотинка по-вече за киловат,ние плащаме малко по-вече от 3,5 стотинки.....
Последна промяна от lz1wvm на съб фев 09, 2013 9:04 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Имах предвид че зелената енергия е 0,01110 лв/кВтч, а невъстановяемите разходи са 0,00338 лв/кВт

На 100киловата добавката е 34 стотинки, а не 30, 50,100%
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Имах предвид че зелената енергия е 0,01110 лв/кВтч, а невъстановяемите разходи са 0,00338 лв/кВт
На 100киловата добавката е 34 стотинки, а не 30, 50,100%
Нещо не съм много съгласен.
0,01110 + 0,00338 = 0,01448
0,01448 с 20% ДДС става 0,017376
за 100kWh имаме 1,7374 лева което вече е нещо друго
:partyman:
ivanovbg - майстор
Говоря само за невъстановяемите, че колегата по горе ги изкара главен виновник.

А за зелената енергия що ни карат да плащаме като трябва да я чакаме да узрее, не знам :?
hidrazin - майстор
Да, за невъзстановяемите е така. И все пак при сметка от 100 лева ще трябва да дадеш към 1,50 лева за тях.
:partyman:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: