dobcho_vn написа:5 страници само чеса и мерене.Нищо друго ! Един го каза по-горе ама, ви не та не !Преди цената на тока с ДДС е била: Дневна 0.188544 лв. и Нощна 0.11574 лв.
Помните ли с колко скочи тока на 01.07.12 год. ? А ? Не помните ? Ми средно с 14 % !!! Като за трите ЕРП-та разликите са пренебрежимо малки ! И така лятото кеф, консумация никва, скара бира на корем ! Х.я си влизаше бавно и нежно, ама някой да е протестирал, а ? Не ! И сега след раязко набиване зимъска, когато е студено и консумираме повечко, всичко живо ревна.Еми ще реве, лятото като не се усети какъв му го готвят зимата, сега целия вътре ! Това е положението !
Ето на, онзи ден се прокрадна идеята и за сезонни цени на тока, познайте кога ще е най-висока, друга идея да се актуализира цената, при всяка нововъведена значителна мощност от ВЕИ, какво и да значи това и т.н..
Сега цената е: Дневна 0.216924 лв. и Нощна 0.1365 лв. пак с ДДС
Обявеното увеличение е 13% заради нововъведените ВЕИ, но увеличението е повече, при това на дневната енергия, но не заради ВЕИ, а заради новата компонента "Невъзстановяеми разходи".
Ако греша нека някой ме поправи, ако не греша нека всеки си помисли срещу кого и за какво протестира!
За мен стана ясно, че ниското напрежение не води до по-високи сметки - може би при тези, които се топлят на климатици да има някакво увеличение, но явно то е пренебрежимо малко в сравнение с надутата цена на тока, а кой я наду всеки сам да си отговори!