• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Следващия път остави едното жило на кабелите по-дълго, за да се разминат спойките. Така ще се избегне късо съединение при компрометиране на изолацията с тиксото.
nikolovvd - майстор
Не е тиксо, а изолационна лента. Реших, че черното ще се вижда през гофрето.
А следващ път се надявам да няма. Просто не ми се копаеше стената за полагане на нов кабел, защото е на село и е зидано с кирпич. :-D
bobko - специалист
Лично аз,не бих удължил кабела на бойлера по този начин.Запойване без спайка не е от най-надеждните връзки особено за силов уред като бойлер,печка,и тн.
FM STEREO - специалист
Да, трябвало е да ги усуче и тогава да ги запой,ако не дай си боже калаят не е хванал хубаво и ако това се случи на нулевият проводник,гледам че кабела е двужилен, става опасно,уреда почва да тегли нула от водопровода и почва е едно удряне на ток по чешми и душове. Има достатъчно видове клеми с който може да се направи връзката читаво и самите клеми да се поставят в влагоустойчива кутия.
toolegittoquit - майстор
nikolovvd написа:
Не е тиксо, а изолационна лента. Реших, че черното ще се вижда през гофрето.
Допуснати са много грешки. Първо изолационната лента е много малко. Второ не е подходяща за влажни помещения. Използва се бишоп в такъв случай като завършващо покритие. Тоест самовулканизираща изолационна лента. Освен това директна спойка на натоварени проводници не бих практикувал.
И да, хубаво беше 2-те спойки да се разминават по дължина на кабела малко.
Иначе - запоявал съм многожични проводници от кабели, защото там не може да се усуква. Работило е. Но там припоят влиза в дълбочина между жичките, а при масивният проводник само на повърхността.
nikolovvd - майстор
Кабела ще работи на 50% от максималните си възможности, а и не е амортизиран от 30-35 годишната си работа в стената, защото е захранвал само една крушка от 75W.
Най-голямата грешка е, че не пуснах нов кабел 3х4 квадрата, но все пак това е на село.
Къщата е тъста. :-D
Като стигна до топлите проби ще измеря температурата по кабела, за да съм сигурен, че не нагрява.
Ако температурата по кабела се повишава над 30 градуса ще се разглобява или пуска нов кабел.
KingLin - майстор
Ето отново най-важен се оказва ситния шрифт :-D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Спешно питане за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: