POCOMAX написа: .....Поздравления!
Много съжалявам, че нащо поколение от 90-00 не беше научено на никакъв занаят(освен ако не си бил в спец. училище или ако си нямал родител/приятел, който му разбира - аз съм нямал).
Всичко сам се уча... да не кажа и че с програмирането съм самоук - въпреки че съм ходил години на уроци, където те учат на фундамента, но не те учат как да работиш в срок и как сам да намираш решения на проблеи, и най-важното - не те учат да си конкурентно способен и как и за колко да си продаваш труда. И с моята професия(смятам я за такава) съм самоук, още на 18 години съм работил за 25 USD на час - стигал съм по 10 часа на ден работа, по фрийланс сайтовете(тря си добър търговец и да знаеш английски, разпл. сметка в евро или долари и PayPal или Scrill)... ама технологиите се измениха и заплатата ми падна бая, и пазара се заля с идиоти от Бангладеш и Индия дето праят нещо, което аз прая за 50 долара, за 5. Както и да... отплеснах се.
... На нищо не ни научи тва образование ЕЙ - само да искаме заплати за по 3000лв, ама насреща нищо.
Само да не те чуе ... има един тук - тинко!
За тва от няколко години съм се хванал да се уча малко по малко на различни неща... и да наваксам това, което мисля, че съ пропуснал - вземах си ъглошлайф х 2, виброшлайф, дрелка, къртач, зеге, резачка електрическа, пистолети с горещ въздух... скоро мисля да се запиша на курс за заварчик - няма да ставам такъв - просто ако спешно ми трябва нещо да знам горе долу как се прави шев.
Поздрави!
Подкрепям хидразина. Значи имало светлина ...
Относно рязането на канал с ъглошлайфа. Явно не си го правил.
Можеш да пробваш на десетина сантиметра, ама и това не те съветвам!
Такъв мъгел ще направиш, че после бойлера няма да ти стигне.
Да не познаваме кой ще чисти след това.
Очертай канала, вземи една по-голяма и евтина китайска отверка и с чукчето бавно и полека изкърти канала. Ще ти отнеме по-малко време отколкото чистенето след ъглошлайфа. (У нашто село му викаме "ракета").
Последна промяна от Leon на чет фев 25, 2016 5:30 pm, променено общо 1 път.