• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
kolcho написа:
кабелът на ДТЗ да се върже за нулата, влизаща в апартаментното табло
По принцип на мен ми е ясно какво искаш да кажеш, но мисля(без да съм специалист), че не си го написал много точно. Кой е този кабел на ДТЗ? Мисля, че под "кабела на ДТЗ" имаш предвид третия проводник - защитния, който въобще няма пряка връзка със свързването на ДТЗ, в ДТЗ влизат и излизат само фаза и нула.
kolcho написа:
да се върже за нулата, влизаща в апартаментното табло, ПРЕДИ предпазителя,
За кой предпазител на нулата става дума :? .
Според мен искаш да кажеш - третия проводник(защитния) да се свърже за нулата ПРЕДИ ДТЗ, а не след ДТЗ, за да работи както трябва :) Прав ли съм?
FM STEREO - специалист
Прикачен файл:
LENOVO 044.jpeg
LENOVO 044.jpeg (19.94 KиБ) Видяна 1305 пъти
nikolov333 - майстор
В общи линии проблема на човека е, че си прави ремонта стая по стая и в същото време живее там, така че ремонта на инсталацията му е проблемен понеже няма как да спре тока навсякъде и да работят на спокойствие 10 дни докато сменят инсталацията..да не говорим, че си е разход и цялата галимация..
Та моя съвет е да харесат едно място между банята и кухнята(най-добре в кухнята), където да монтират ново табло за 18-24 предпазителя и към него да свързват банята..кухнята и каквото решат по етапно с новата инсталация....
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
В общи линии проблема на човека е, ....
че се занимава с неща от които нито разбира, нито си има и понятие.
А тези неща не са за подценяване. От тях се мре, за разлика от калпав гипсокартон или конденз от дограма.
Или кофти тапети или шпакловка. :lol:
:partyman:
nikolov333 - майстор
Е той нали обеща, че ще търси ел.техник за тая работа...което май не-винаги е безопасно, като знам какви ги има.... :prayer: :partyman:
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
Е той нали обеща, че ще търси ел.техник за тая работа...което май не-винаги е безопасно, като знам какви ги има.... :prayer: :partyman:
Е, ами ако си търси за "почти" без пари е много вероятно да попадне и на тъмнозелен.
Да не говоря за такъв дето имал група по безопасност... :shock: :lol:
После скубане на коса (ако не е плешив де :-D ) и евентуално редовно посещение на централни гробища (или други)...
nikolov333 - майстор
Прав си, опасно си е...затова, ако някой от форума му помогне да му даде добър специалист с нормални цени в София, добре. Аз лично не мога да препоръчам..
GL78 - специалист
Прикачен файл:
DTZ.jpg
hidrazin написа:
nikolov333 написа:
В общи линии проблема на човека е, ....
че се занимава с неща от които нито разбира, нито си има и понятие.
А тези неща не са за подценяване. От тях се мре, за разлика от калпав гипсокартон или конденз от дограма.
Или кофти тапети или шпакловка. :lol:
Поука: Сложете си дефектнотокова защита. Припомняне: Тя може да се сложи само при трипроводна инсталация (по-точно казано, инсталация, в която не са обединени в един общ проводник функциите на неутрален и на защитен проводник). И още: за да не се получават лъжливи сработвания, добре е да се избягват практики в духа на прокарване на мостови кабели, заковани с пирончета и после замазани в гипсова мазилка.
Последна промяна от GL78 на чет мар 17, 2016 3:45 am, променено общо 1 път.
GL78 - специалист
Това последното не е от мен ( цитат ) ! Коментирайте него, а не мойте постове. Аз ремонт сега не правя, а автора на темата. Сега се занимаваме с изкарване на електромери на външни табла и биене на колци, чиито шини се връзват с болт към нулевата шина на нулата от дирека
FM STEREO - специалист
Няма какво да се коментира,hidrazin го е казал най точно и е много прав,козата си иска пръч.Шега с тока не бива!
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17

Тема "Има ли смисъл да си подменям инсталацията с трижилна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: